Despre Feodor Dostoievski

Feodor Dostoievski este numele unuia dintre cei mai renumiti scriitori de origine rusa, scrierile sale marcand literatura, filozofia, psihologia vremii.

Printre creatiile sale, se numara romanele: „Crima si pedeapsa”, „Fratii Karamazov” sau „Idiotul”, dar si nuvela „Insemnari din subterana”. Acestea sunt unele dintre cele mai cunoscute, opera semnata Feodor Dostoievski fiind una vasta. In acest sens, reamintim ca doar romane au fost 11 la numar, iar ca povestiri, Dostoievski are un numar de 17. De asemenea, acesta a activat si pe partea de jurnalistica.

Scriitorul a absolvit Institutul de Inginerie Militara Nikolaiev din orasul fondat de tarul Petru cel Mare si anume, Sankt Petersburg. De-a lungul vietii, Dostoievski a lucrat ca inginer, jurnalist si scriitor.

S-a nascut in 1821 si a incetat din viata in anul 1881. A avut doi frati, a fost casatorit si in cele din urma, a avut un copil: o fata pe nume Lyubov Dostoyevskaya.

A facut parte din curentul literar cunoscut sub numele de realism, iar in activitatea literara a fost influentat de Miguel de Cervantes, Balzac, Poe si nu numai. A influentat la randul sau o serie intreaga de scriitori celebri, precum Freud, Camus sau Proust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *