Alergatul te scapa de burta? Cate kg slabesti daca alergi in fiecare zi?

Daca alergi slabesti la burta? Afla ce se intampla daca alergi in fiecare zi

Nu e niciun dubiu: alergatul te scapa de burta.

Acest lucru se datorează faptului că atunci când alergi, corpul tău trebuie să lucreze mai mult decât atunci când stai pe canapea. Ceea ce duce la mai multe calorii arse.

Uite însă cum am slăbit eu:

5 kg in 7 zile


Consiliul american pentru exerciții fizice recomandă antrenamentul pe intervale pentru exercitiile cardio.

Antrenamentul pe intervale este similar cu schiul de fond. În loc să vă lucrați continuu mușchii, îi lucrați din greu pentru o perioadă scurtă de timp, apoi faceți o pauză.
Atunci când faci antrenament pe intervale, îți stimulezi metabolismul și arzi grăsimea de pe burta.

Cum reduci grăsimea de pe burtă?

În această postare voi descompune aceste întrebări și vă voi ajuta să găsiți răspunsul la întrebarea „alergarea reduce grăsimea de pe burtă?”.

Să ne aruncăm direct în subiect: Alergarea scade grăsimea din burtă? Da!

Potrivit unui studiu publicat în International Journal of Obesity, persoanele care merg sau aleargă în mod regulat cel puțin 30 de minute de trei ori pe săptămână pierd mai multă grăsime de pe burtă pe o perioadă de 6 luni decât cei care nu fac exerciții fizice.

Ionii de oxigen încărcați pozitiv produși de contracțiile musculare pot juca un rol în arderea grăsimilor, potrivit unui studiu publicat în European Journal of Clinical Nutrition.

Cercetătorii au constatat, de asemenea, că persoanele care au mers cel mai mult pe jos au pierdut cea mai multă grăsime de pe burtă în timp.

Ce ziceți de un studiu de caz? Iată unul mai vechi, tot de pe blogul meu:

Și acum este timpul să răspundem la întrebare: „Alergarea te scapă de grăsimea din burtă?”. Răspunsul scurt: Da!

Cu toate acestea, există totuși unele avertismente.

Studiile au găsit rezultate mixte atunci când au analizat în mod specific dacă alergarea scade sau nu grăsimea de pe burtă.

Dar, în ansamblu, exercițiile aerobice (inclusiv alergarea) par a fi mai eficiente decât antrenamentul de forță pentru reducerea grăsimii corporale viscerale.

Câteva exerciții cardio aerobice pentru pierderea grăsimii de pe burtă includ: mersul pe jos (rapid sau lent), jogging, alergare, ciclism, HIIT și Tabata.

Antrenamentul de forță vă poate ajuta, de asemenea, să pierdeți grăsimea de pe burtă. Mișcări simple, cum ar fi flotările, ghemuirile și fandările, vă lucrează întregul corp, inclusiv abdomenul.

Dar nu orice tip de cardio funcționează cel mai bine pentru toată lumea. De fapt, alergarea poate fi una dintre cele mai eficiente forme de cardio. Asta pentru că alergarea vă stimulează întregul corp, inclusiv inima, plămânii și mușchii. Ceea ce înseamnă că ardeți mai multe calorii pe parcursul zilei. Să ne aruncăm direct în statistici:

Alergarea arde mai multe calorii totale decât mersul pe jos sau cu bicicleta

Cercetările arată că alergarea arde mai multe calorii totale decât mersul pe jos sau cu bicicleta. Mersul pe jos arde aproximativ 4 kcal/oră. Mersul pe bicicletă într-un ritm moderat arde aproximativ 6 kcal/oră. Iar alergarea arde în medie 9kcal/oră.

Acestea fiind spuse, cantitatea de energie arsă în timpul exercițiilor fizice variază în funcție de o mulțime de factori diferiți. Așa că aceste valori nu sunt menite să fie luate la propriu.

Indiscutabil, alergarea este o modalitate excelentă de a pierde în greutate și de a îmbunătăți condiția fizică.

Cu toate acestea, este important de reținut că există și alte tipuri de exerciții fizice care pot arde mai multe calorii decât alergarea.

De exemplu, HIIT (prescurtarea de la High Intensity Interval Training) arde mai multe calorii decât alergarea.

Cercetările arată că HIIT poate arde de până la 2 ori mai multe calorii decât mersul pe jos. Acest lucru se datorează în parte faptului că HIIT lucrează mai multe grupe musculare deodată.

Astfel, metabolismul tău rămâne ridicat pe tot parcursul zilei. Mai mult, HIIT crește cantitatea de grăsime pe care corpul tău o folosește pentru energie.

Din același motiv (și nu numai), HIIT este grozav pentru distrugerea grăsimii de pe burtă.

Alergarea este o formă excelentă de exerciții aerobice. Are un impact foarte redus, ceea ce o face ideală pentru persoanele cu probleme articulare. Dar dacă doriți să ardeți cele mai multe calorii pe oră, HIIT este cel mai bun pariu.

Cate kg slabesti daca alergi in fiecare zi?

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a pierde kilograme rapid și în siguranță, atunci vă recomand cu căldură să adăugați alergarea la rutina de pierdere în greutate.

Iar în acest articol îți voi arăta exact cum să începi să alergi pentru a pierde în greutate.

  • Alege-ți rutinele de alergare

Există mai multe tipuri de rutine de alergare pentru pierderea în greutate care funcționează bine. Și le trec pe toate în această secțiune.

În plus față de cardio tradițional, HIIT (High Intensity Interval Training) și antrenamentul de forță pot fi folosite pentru a stimula metabolismul ca sa scapati de burta rapid.

Alergarea cardio tradițională este de departe cel mai popular tip de alergare pentru pierderea în greutate.

Este simplu: pur și simplu alergi cât de mult poți. Singurul „truc” este să alergi într-un ritm moderat spre rapid.

Puteți alerga literalmente oriunde – atâta timp cât aveți spațiu pentru a alerga, sunteți gata de plecare. După cum v-ați putea aștepta, acesta este cel mai simplu mod de a scapa de burta.

Pe de altă parte, alergarea vă poate ajuta să pierdeți kilograme în trei-patru luni dacă urmați un program structurat.

Amestecarea tipurilor de alergare vă ajută să vă mențineți interesul pentru rutina de antrenament. Pe scurt: alergarea în sine nu este super eficientă pentru pierderea în greutate. Dar combinarea ei cu antrenamente de forță și HIIT vă poate ajuta să pierdeți mai multă greutate în timp.

Tempo Runs: Tempo runs sunt ca sprinturile, doar că parcurgeți o distanță stabilită.

Mai mult, alergi într-un ritm constant pentru o perioadă de timp stabilită. Personal, îmi plac alergările tempo, deoarece sunt o modalitate eficientă de a scapa rapid de burta și în același timp de a face un antrenament decent.

De exemplu, iată una dintre cursele mele recente de tempo. Distanța totală parcursă este de 2.5 km. Dar am parcurs-o pe toată în 7 minute. Super!

Dar combină-le: Este exact așa cum sună: amestecă-ți traseele. În loc să alergi de fiecare dată pe același traseu, încearcă să urmezi trasee diferite de fiecare dată când ajungi pe trotuar.

Alergări în pantă

Alergările în pantă sunt o modalitate excelentă de a dezvolta rezistența și de a scapa de burta în același timp. Pentru a face o astfel de alergare, găsiți un deal în apropierea casei sau a biroului dvs.

Puteți chiar să căutați dealurile locale pe un site de cartografiere, cum ar fi Google Maps.

Apoi, încălziți-vă timp de 5-10 minute pe o bandă de alergare sau pe o bicicletă staționară. Sau in natura.

În cele din urmă, alergați sau mergeți pe deal. Când ajungeți în vârf, coborâți-l pe jos până la capăt.

Walk/Run Hybrid

Este exact ceea ce pare: alergați o parte din drum și mergeți pe jos în restul timpului. Deocamdată, jucați în siguranță și începeți încet.

Alternați alergări lungi cu alergări scurte

De exemplu, ați putea avea o săptămână în care să alergați 16 km. Iar în săptămâna următoare, alergați doar 8 km.

De aici și numele: alternarea alergărilor lungi cu cele scurte.

Tabata pentru a scapa de burta

Acesta este un antrenament cardio scurt și intens, care vă forțează corpul să folosească o mulțime de mușchi diferiți.

De asemenea, vă ajută să pierdeți grăsime și să construiți mușchi.

Cum funcționează?

Faci 20 de secunde de exerciții de intensitate ridicată (de exemplu, sprint), urmate de 10 secunde de odihnă. Repetați acest lucru de 8 ori, apoi faceți o pauză de 1 minut.

Puteți face acest antrenament pe o bandă de alergare, pe o bicicletă staționară sau în aer liber, pe o pistă.

CrossFit pentru a scapa de burta rapid

Crossfit este un sistem de antrenament de forță și condiționare conceput pentru pasionații de fitness.

Pentru a demonstra cât de variate și intense pot fi antrenamentele CrossFit, iată un exemplu de rutină de pe site-ul lor:

Cardio Kickboxing

Acest antrenament de înaltă intensitate în stil box vă îmbunătățește ritmul cardiac și tensiunea arterială, oferindu-vă în același timp un antrenament excelent.

Antrenament de cățărare

Îmbunătățiți-vă capacitatea aerobică și forța prin urcarea și coborârea pe un perete de cățărare de interior.

Antrenament cu intervale

Acesta este un mod simplu de a vă pune în formă. Sprint pe scări, iar apoi alergați sau coborâți ușor.

Înot

Înotul este un antrenament ideal pentru tot corpul. La mare, puteți înota împotriva curentului, ceea ce face mai greu acest sport decât să plutiți pur si simplu.

De fapt, înotul împotriva curentului este unul dintre cele mai bune antrenamente pentru întregul corp pe care le puteți face.

Ciclism montan

Ciclismul montan este o modalitate excelentă de a vă pune în formă. Nu numai că aveți parte de un antrenament grozav, dar aveți ocazia să mergeți și în off-road.

Antrenament de circuit

Acesta este un antrenament de 5 minute de forță pentru tot corpul care este ușor de făcut oriunde.

Respectați o rutină! Nu este niciun secret că și consecvența este esențială pentru obținerea de rezultate.

Deci, asigurați-vă că urmați aceeași rutină de antrenament în fiecare săptămână. În acest fel, corpul tău se va obișnui cu rutina și se va adapta la exerciții, astfel încât să scapati de burta cat mai rapid.

Dacă vă schimbați rutina prea des, corpul dumneavoastră nu se va adapta și veți pierde motivația de a vă antrena peste puțin timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *