Ocrotirea mediului inconjurator. Text argumentativ

Un scurt text argumentativ despre ocrotirea mediului inconjurator, facut, daca nu ma insel, intr-o pauza si completat mai apoi in ora de franceza si acum. Fiind galagie in pauza nu m-am putut concentra prea mult, asa ca a iesit ceva de care nu sunt atat de impresionat, insa daca vreti sa va inspirati si nu aveti nicio idee, puteti sa aruncati o privire. Ca si celelalte texte argumentative prezentate pe blog, si acesta a fost realizat in clasa a XII-a.

Ocrotirea mediului inconjurator este vitala pentru dezvoltarea in siguranta a speciei umane. Consider necesare cat mai multe campanii de promovare pe canalele media pentru ca fiecare persoana sa constientizeze importanta acestui demers.

In primul rand, cea mai mare problema este data de diminuarea suprafetei de pamant fertil si de defrisarea intensa a padurilor, deoarece intreaga planeta va avea de suferit pe termen lung. Treptat, plantatiile bogate de alta data vor disparea si odata cu ele si o multime de locuri de munca pentru ca o mare parte din populatie lucreaza in acest domeniu. Spre exemplu, la nivel national, conform celor mai recente sondaje, peste 50% din populatie este interesata sa aiba o slujba in sectorul primar in acest moment.

In al doilea rand, poluarea este un alt factor care contribuie la distrugerea mediului inconjurator, deoarece de-a lungul timpului sursele de hrana vor fi din ce in ce mai putine. In acest context, in cateva decenii ne vom confrunta cu o criza alimentara, atat noi, cat si generatiile viitoare. De altfel, poluarea are un efect devastator si asupra omenirii. Din cauza distrugerii stratului de ozon, radiatiile pot produce boli extrem de grave.

In concluzie, ocrotirea mediului inconjurator este deosebit de importanta deoarece contribuie la echilibrul intregii planete.

PS: Nu cred ca sondajul corespunde cu realitatea, asa ca, dragi elevi, daca doriti date concrete, puteti sa va informati.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *