Comuna Berceni vs cartierul Berceni din Bucuresti. Care este un loc mai bun pentru a locui

Daca intrebi un bucurestean daca ar vrea sa stea in Berceni, probabil ca iti va spune ca este un cartier decent, cu multe blocuri si cu preturi bune. Un alt raspuns posibil ar fi acela ca este cam departe pentru el, desi casele sunt unele de calitate. Pentru cineva proaspat venit in Bucuresti, astfel de afirmatii pot sa para contrariante, desi ambele sunt valabile. Asta pentru ca Berceni inseamna si cartierul situat mai la periferia orasului, dar totusi suficient de aproape de centru, dar si comuna din judetul Ilfov unde locuiesc destul de multe persoane care lucreaza in capitala. Fiecare zona vine cu avantajele si dezavantajele ei din punct de vedere imobiliar, asa cum vom si vedea.

Cum este sa stai in cartierul Berceni

apartamente berceni

Foarte multe persoane, mai ales dintre cele care sunt interesate sa gaseasca oferte pentru inchiriere apartamente Berceni, aleg aceasta zona datorita preturilor mai scazute in comparatie cu ce se gaseste in alte cartiere ale orasului. In plus, aici exista imobile noi, dar si unele mai vechi, chiar daca, de cele mai multe ori, blocurile recent construite sunt mai ieftine decat cele cu 20 sau mai multi ani vechime.

Berceniul este un cartier destul de nou, in care au inceput sa se construiasca blocuri abia in anii ’60, pana atunci acesta nefiind altceva decat un mare teren gol. In anii care au trecut de atunci, insa, locul s-a dezvoltat foarte mult si astazi este una dintre cele mai vii zone ale Bucurestiului, cu doua parcuri foarte frumoase (Carol si Tineretului), cu foarte multe magazine si statii de metrou, deci o zona in care se ajunge si usor si unde ai si ce sa faci.

In plus, ofertele pentru vanzare si inchiriere sunt foarte multe, mai ales cum s-au construit si cateva ansambluri rezidentiale importante, dar si blocuri separate care au nevoie de locatari. Si cum zona este una cu preturi mici, ea poate sa fie perfecta pentru cei care au venituri medii.

Tocmai pentru ca zona este destinata in special acestei categorii de cumparatori, cei care au pretentii mai mari de la locuinta lor prefera sa o evite, insa acesta nu este un dezavantaj decat pentru ei si nu ar trebui sa alunge restul persoanelor interesate. Bineinteles, nu totul este roz, iar faptul ca majoritatea blocurilor sunt vechi reprezinta un punct in minus, unul peste care anumiti cumparatori nu pot sa treaca.

In rest, insa, cartierul nu mai are dezavantaje usor de observat. De aici incolo conteaza experienta fiecaruia si modul in care reuseste sa se inteleaga cu dezvoltatorul, cu proprietarul care vinde sau care inchiriaza. In mod cert, insa, sansele de a gasi ceva pe placul cumparatorului sunt destul de mari, intrucat oferta este bogata.

Cum este sa locuiesti in comuna Berceni

casa

Deoarece ne mutam dintr-un mediu urban in unul rural, lucrurile se schimba foarte mult. Poate ca Berceniul (comuna) este aproape de Bucuresti (si, facand parte din Ilfov, se poate spune ca, practic, se afla la periferia capitalei), dar tocmai acest lucru face ca localitatea sa se bucure de toate avantajele pe care le aduce o astfel de plasare, dar si de toate dezavantajele.

In primul rand, merita sa amintim ca vorbim despre o comuna cu un singur sat, Berceni, acesta avand o populatie de peste 4000 de locuitori. Si cum majoritatea acestora lucreaza in Bucuresti, localitatea face parte, mai mult sau mai putin oficial, din capitala. Totusi, atmosfera nici nu se compara. Aerul este mai curat, este mult mai multa verdeata si mai putina poluare. Acestea sunt avantajele clasice pentru toti cei care se muta la tara si, in plus, zona este foarte linistita, perfecta pentru familii. Iar ofertele de vanzare case Berceni sunt chiar destul de multe, astfel incat, daca esti interesat, vei avea sansa sa gasesti ceea ce iti doresti, dar nu va fi neaparat si foarte ieftin.

Asa cum se intampla in cazul multor localitati din jurul Bucurestiului, preturile nu sunt cele mai mici, in special daca iti doresti o vila si nu doar o casa obisnuita. Pentru acestea din urma, insa, ofertele sunt acceptabile, poate chiar avantajoase. Iar daca la toate acestea adaugam si aerul curat si linistea capatata odata cu mutarea in mediul rural, se poate spune ca merita. La fel, achizitionarea de teren este si ea o varianta, asa ca, daca te gandesti sa iti construiesti singur casa/vila, combinatia de pret dintre cumpararea terenului si ridicarea casei va ajunge la acelasi nivel cu o locuinta gata facuta.

Cat despre dezavantaje, acestea exista si ele, dar sunt cele obisnuite si logice, cel putin la cum se prezinta situatia in Romania. Asadar, cu cat te indepartezi mai mult de Bucuresti, cu atat iti va lua mai mult timp sa ajungi in oras, iar pentru cei care lucreaza sau invata chiar ar putea sa fie o problema (bineinteles, si pentru cei care merg la cumparaturi, pentru ca magazinele din comuna Berceni nu sunt cele mai diverse). Legatura dintre capitala si sat este realizata de un drum judetean, dar, chiar si asa, poate dura destul de mult sa ajungi dintr-un loc in altul.

Aceste lucruri trebuie sa fie stiute inainte de a lua decizia sa te multi la periferie, dar, atat timp cat se poate ajunge din Berceni in Bucuresti si multi localnici fac asta in fiecare zi, nici nu se poate spune ca distanta ar putea sa fie un factor determinant.

Care este cea mai buna solutie?

Este foarte greu de spus, pentru ca fiecare cumparator are nevoile si dorintele lui. O persoana care nu ar suporta sa se simta departe de oras si care vrea sa ajunga usor in orice zona va prefera cu siguranta cartierul Berceni, chiar daca va trebui sa stea la bloc. Pe de alta parte, cineva care s-a saturat de poluare, zgomot si aglomeratie si vrea altceva, are toate sansele sa se mute in comuna Berceni. Important este ca locuinte bune exista in ambele locuri si ca preturile nu sunt mari. Pentru chirie, varianta obligatorie este orasul, insa, pentru o casa doar a ta, poti alege orice.

Leave a Reply