Despre importanta fotografiei. Text argumentativ. Referat

O alta tema primita cand eram in clasa a XII-a la liceu, un alt text argumentativ care merita postat pe blog. Nu cred ca mai e nevoie sa repet ca nu e corect sa copiati, ci doar sa va inspirati ca ulterior sa realizati si voi lucruri asemanatoare sau chiar mai bune, de ce nu?

Despre importanta fotografiei – Text argumentativ

Inca de sute de ani, fotografiile au jucat un rol important atat in istorie, cat si viata de zi cu zi a oamenilor. Consider, mai intai de toate, fotografia ca fiind o arta, deoarece prin intermediul ei poate fi transmis un numar nemarginit de trairi sau sentimente.

In primul rand, cred ca orice fotografie reprezinta o amintire, motiv pentru care cei mai multi dintre noi avem cel putin un album foto care inrameaza sute de momente petrecute alaturi de familie sau de prieteni. Numai astfel putem opri timpul in loc, deruland o parte din filmul vietii noastre ori de cate ori avem ocazia. Totodata, conform unor studii recente, se pare ca fotografiile au contribuit la succesul retelelor de socializare, deoarece acestea ofera posibilitatea oricarui utilizator de a crea un album foto in timp real.

In al doilea rand, istoria ilustrata de mai bine de doua secole ne face sa intelegem perfect importanta fotografiei. Avem, asadar, ocazia de a observa detalii din razboaiele duse de stramosii nostri, armele folosite de acestia, dar si traditiile si obiceiurile care s-au pierdut pe drum de-a lungul timpului si continua sa existe numai prin prisma fotografiilor realizate la acea vreme. De asemenea, este cunoscut faptul ca elevii asimileaza mult mai usor cunostinte daca se ghideaza dupa manuale ilustrate. Personal, am observat acest lucru din proprie experienta in urma celei mai recente carti citite, intitulata „O scurta istorie ilustrata a romanilor” de Neagu Djuvara.

Conchid prin a spune ca „o imagine valoreaza cat o mie de cuvinte”, un citat de Fred Barnard care sugereaza din nou importanta deosebita a fotografiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *