Cat de usor este sa gasesti masa de calcat potrivita nevoilor tale

Atunci cand vrei sa schimbi sau sa cumperi o masa de calcat trebuie sa tii cont in primul rand de dimensiunea locului in care urmeaza sa o amplasezi.

De obicei, acest loc trebuie sa fie situat in vecinatatea unei prize. Cu alte cuvinte, trebuie sa cumperi o masa cu dimensiuni adaptate la spatiul pe care il ai la dispozitie.

Daca dispui de un spatiu mai generos, atunci poti achizitiona o masa de calcat de dimensiuni mai mari si astfel vei reusi sa efectuezi calcatul rufelor intr-un timp foarte scurt.

Inaltimea optima a mesei de calcat trebuie sa nu depaseasca regiunea soldului persoanei care efectueaza calcarea hainelor.

Atunci cand cumperi o masa de calcat trebuie sa acorzi atentie si modului in care aceasta se pliaza. In general e bine sa alegi o masa care se pliaza mai usor, deci una care e flexibila.

Trebuie sa acorzi atentie si materialului din care este confectionat produsul respectiv. Poti opta pentru mese confectionate din lemn sau din metal. Unele persoane cumpara mese de calcat din metal deoarece acestea sunt usoare si au o anumita stabilitate.

Cele confectionate din lemn sunt mai grele decat cele din metal. Totusi la mesele confectionate din lemn trebuie sa acorzi atentie si modului in care sunt alcatuite ori lacuite finisajele mesei.

In opinia noastra, cea mai buna masa de calcat haine este cea care este confectionata din material perforat. In acest fel, aburii rezultati se indeparteaza mai usor.

Pentru o masa de calcat conteaza si materialul din care e confectionata husa acesteia.

De obicei se recomanda ca husa respectiva sa fie fabricata dintr-un material neted, rezistent la temperatura degajata de aburi si sa nu adere la hainele pe care le calci.

O husa confectionata din bumbac cu inductie de teflon ori aluminiu te ajuta sa calci concomitent lenjeria pe cele doua fete.

In cazul acestor huse aburii produsi sunt absorbiti numai de hainele pe care le calci. In acest caz, calcarea hainelor se va face intr-un timp mai scurt si intr-un mod calitativ, superior.

Daca doresti ca fierul de calcat sa consume o cantitate mai mica de energie electrica atunci este bine sa optezi pentru tipul de husa mai sus mentionat.

In plus, acest tip de husa prezinta si avantajul ca va proteja mereu materialul din care este confectionata fiecare haine pe care o vei calca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *