Bad Gastein – Sejur la ski sau tratament balnear?

atractie turisticaBad Gastein este un oras balnear situat in partea nordica a statului austriac Salzburg. Cu o populatie de aproximativ 6000 de locuitori, Bad Gastein este recunoscut drept unul dintre orasele din Europa cu o istorie bogata din punct de vedere balnear.

Turistii se pot ghida dupa mult mai celebrul Parc National Hohe Tauern, Bad Gastein fiind situat chiar la granita de nord a acestuia, la o altitudine de circa 1000 de metri. Pantele sale abrupte nu au reprezentat un impediment pentru arhitectii care s-au perindat prin zona, cladirile istorice fiind construite cu numeroase etaje care astazi serverc drept muzee si resedinte pentru populatie.

Despre spa si terapie

Heilstollen locale se traduce liber prin „tunel de vindecare”, apa termala castigandu-si faima de-a lungul timpului datorita calitatii sale. Theophrastus Parcelsus a studiat pentru prima data apa termala din aceasta regiune, urmand ca Marie Curie si Heinrich Mache sa descopere ca de fapt apa contine rodon si se poate folosi ca terapie.

In urma unor experiente ale minerilor din minele de argint in privinta terapiei de inhalare a rodonului, s-au constat imbunatatiri vizibile ale unor afectiuni precum artrita. Urmatoarea etapa a inclus bolnavii de spondilita anchilozanta, o boala severa despre care nu se stiau multe detalii la acea vreme dar care se trata cu apa din aceasta statiune.

Ce vizitam in Bad Gastein?

Desi este un oras destul de mic, Bad Gastein ne ofera cateva locatii pe care nu ar trebui sa le ratam daca ne aflam aici pentru a petrece o vacanta alaturi de cei dragi: Nikolauskirche ( 1380), Gletschermühlen, Felsentherme, Gasteiner Heilstollen, Gastein Heimatmuseum im Haus Austria, Silverbullet(bar), den Pub(singurul pub englezesc autentic).

Activitati in Bad Gastein

Pe langa faptul ca Bad Gastein este un oras recunoscut pentru tratamentele sale balneare, aici ajung mii de turisti datorita conditiilor climatice. Fiind o zona montana, turistii opteaza pentru un sejur la ski Austria, partiile din zona fiind celebre pentru calitatea excelenta a zapezii.

In anul 1958, Bad Gastein a organizat Campionatul Mondial de ski alpin, prezentul plasand-o in randul statiunilor de ski care organizeaza an de an etape de Cupa Mondiala. Tot aici se desfasoara, in perioada de vara, un turneu de tenis feminin, an de an sosind jucatoare celebre pentru a-si disputa trofeul.

Cum ajungem in Bad Gastein?

Valea Gastein nu este deloc izolata de celelalte locatii din imprejurimi, turistii care au mizat pe un sejur in Austria putand sa ajunga aici cu trenul, cu masina sau chiar pe bicicleta, biciclistii bucurandu-se de trasee dedicate.

Indiferent ca optati pentru un drum cu trenul sau pentru unul cu masina, aveti legaturi facile cu Viena, Linz, Salzburg sau Graz, orase care la randul lor dispun de autostrazi, linii de cale ferata in regim de InterCity sau aeroporturi.

Leave a Reply