Ce afaceri online merg pe timp de vara?

Toti cei care lucram online trebuie sa recunoastem ca vara nu este un sezon propice vanzarilor. In acest anotimp, o mare parte din clienti se relaxeaza, se afla in concedii, fie la mare, fie la munte. Daca au ramas in tara, e o perioada numai buna de profitat de care se bucura hotelierii si cei care au pensiuni sau vile de inchiriat. De aici, putem deduce rapid o idee de afacere care ar merge si online: un site dedicat pensiunilor sau hotelurilor, unde managerii lor isi pot promova unitatea de cazare in schimbul unei sume de bani. O astfel de idee ar prinde, insa daca nu esti pregatit si nu stii ce implica aceasta nisa, ar fi mai bine sa te gandesti la altceva pentru ca in ceea ce priveste concurenta, pot spune ca este destul de ridicata in domeniul respectiv.

Altceva care imi vine rapid acum in minte este legat de produsele destinate vacantei si aici ma refer la saltele sau piscine gonflabile. Primele pot fi luate si la plaja si costa pana la 300 lei, in timp ce piscinele sunt potrivite persoanelor care stau la curte si isi doresc inca un punct de joaca pentru copii sau chiar pentru ei.

Momentan la astea doua afaceri ma gandesc si as vrea ca in comentarii sa impartasiti si voi idei pentru a face o lista completa cu business-uri online ce ar putea avea succes pe timp de vara.

Din proprie experienta, va pot spune ca vanzarea de articole de imbracaminte si incaltaminte (directa sau indirecta – aici ma refer la marketing afiliat) nu genereaza aceleasi venituri ca in lunile de varf, cum sunt noiembrie si decembrie. Ca sa obtii un venit acceptabil, trebuie sa te axezi mai mult pe articole de sezon, cum ar fi costumele de baie sau mai nou, espadrilele.

Nici site-urile care vand solutii de slabit sau diete nu cred ca prospera vara, insa aici s-ar putea sa ma insel, dar ma bazez pe faptul ca marea majoritate a sexului frumos e deja in concediu si vor avea timp sa dea kilogramele jos dupa ce isi incep jobul.

Leave a Reply