iPhone 13 pret. Cand apare in Romania si la ce magazine?

 • Post category:Tehnologie
 • Post last modified:mai 7, 2021

Premiera noilor telefoane iPhone 13 ar trebui să aibă loc în septembrie sau octombrie 2021 în timpul unei conferințe speciale Apple.

Ultimele rapoarte direct din China spun că gigantul Cupertino intenționează să introducă componentele iPhone 13 într-o carcasă aproape identică cu cea din iPhone 12. Aproape, deoarece dispozitivul va fi mai gros cu 0,26 mm. Cele mai mari schimbări în comparație cu cele ale iPhone 12 sunt vizibile în procesorul A15 și modulul camerei. Deși știm relativ puține despre prima, putem spune ceva despre cea din urmă.

Aparent, fiecare iPhone 13 (chiar și versiunea mini) va primi aceeași cameră principală și senzor LiDAR.

În mod tradițional, versiunile Pro vor fi echipate cu trei lentile, iar cele de bază cu două. Modificările vor include și senzorul Face ID, care va fi redus semnificativ datorită multor îmbunătățiri. Acest lucru ar putea însemna reducerea unei indentări foarte mari pe ecran, care pare destul de depășită până în 2021.

iPhone 13 – ce preț?

Prețurile noilor iPhone 13 prezise de analiști nu vor diferi de ceea ce am obținut cu iPhone 12. Conform rapoartelor neoficiale, iPhone 13 va costa undeva la 4500 lei în cea mai ieftină variantă, iPhone 13 Pro PLN aproximativ 5500 lei, iar iPhone 13 Pro Max va fi cel mai probabil putin peste 6000 lei.

Specificații neoficiale ale iPhone 13

 • Dimensiunea afișajului: 6,1 inch (iPhone 13, iPhone 13 Pro), 6,7 inch (iPhone 13 Pro Max)
 • Rezoluția ecranului: iPhone 13 2532 x 1170 px, iPhone 13 Pro și Pro Max 2778 x 1284 px
 • tip ecran: OLED Super Retina XDR, Ceramic Shield, Dolby Vision, HLG, HDR 10
 • sistem de operare: iOS 15
 • încărcare rapidă: da
 • Încărcare inductivă: da, încărcare inductivă rapidă de 15W
 • Suport 5G: da
 • procesor: Apple A15 Bionic
 • memorie internă: iPhone 13: 64/128/256 GB, iPhone 13 Pro și Pro Max: 128/256/512 GB
 • cameră din spate: două (iPhone 13) și senzor LiDAR sau trei (iPhone 13 Pro și Pro Max) lentile principale de 12 Mpix și senzor LiDAR
 • cameră frontală: 12 Mpix
 • Cartela SIM: nanoSIM + eSIM, dualSIM

Alte stiri si noutati despre iPhone 13:

Lumea tocmai a difuzat informațiile potrivit cărora bateriile noilor iPhone 12 sunt mai mici decât la modelele de anul trecut și, între timp, auzim că situația se poate repeta peste un an. Diverse surse raportează că iPhone-urile 13 vor avea baterii chiar mai mici decât astăzi.

Asta înseamnă că Apple reduce și mai mult costurile de producție sau există o metodă în nebunie? Ei bine, probabil ambele, deoarece bateriile mai mici sunt asociate cu costuri de producție ușor mai mici și, în plus, compania Cupertino este încrezătoare în sine și în soluțiile sale proprii de economisire a energiei, ca nimeni altul.

În cazul smartphone-urilor de anul viitor, cuvântul „mai mic” ar trebui luat literal, deoarece dimensiunea sa se va schimba și nu neapărat capacitatea – aceasta poate rămâne aceeași sau chiar crește. Toate acestea se pot întâmpla datorită unei tehnologii inovatoare a bateriei numită „baterii soft board”, care reduce numărul de straturi necesare construirii unei celule.

Drept urmare, pot fi mult mai subțiri, lăsând loc pentru alte componente sau „subțierea” întregului dispozitiv. Este posibil ca, prin reducerea ușoară a grosimii bateriei, Apple să câștige puțin miliamp ore de capacitate a celulei și, astfel, să prelungească durata de viață a bateriei. Poate că există și o altă revoluție în grosimea dispozitivelor care se va potrivi cu cea din vremurile în care Steve Jobs a prezentat MacBook Air – cel mai subțire laptop din lume.

În lumea dinamică a dispozitivelor mobile, este din ce în ce mai greu să găsești tehnologii revoluționare, astfel încât slăbirea iPhone-ului poate fi un as în mâneca Apple. Pe de altă parte, se pare că această creștere a capacității celulei va fi o prioritate pentru echipa lui Tim Cook pentru 2021, deoarece în cazul utilizării a 12 ecrane de 120 hertz pe iPhone și a unei rețele 5G mai rapide, cererea de energie va crește semnificativ.

Aproape nimeni nu a reușit să se racoreasca după premiera noilor 12 iPhone-uri, iar rețeaua este deja inundată de o mulțime de informații neoficiale despre succesorii lor.

Insiderii tehnologici bine informați spun că Apple este atât de mulțumită de noile sale ecrane OLED încât intenționează să includă exact aceleași unități în modelele de anul viitor. Este greu să nu-i surprinzi, deoarece ecranele Super Retina XDR sunt foarte bune și nu pare că nici măcar Apple să poată ridica rapid ștacheta în această privință. Dimensiunile și formele iPhone-urilor individuale vor rămâne, de asemenea, neschimbate – adică vom obține modele Mini, obișnuite, Pro și Pro Max.

O cameră mai bună pe iPhone 13?

Se va întâmpla mult mai mult în ceea ce privește fotografia. Se presupune că Apple intenționează să îmbunătățească cu siguranță camera cu unghi larg. În loc de un obiectiv destul de întunecat cu lumină f / 2.4, obținem un obiectiv mult mai luminos, cu șase elemente, cu luminozitate f / 1.8.

Datorită acestui fapt, calitatea și detaliile fotografiilor vor crește cu siguranță, mai ales în condiții dificile de iluminare. Din păcate, conform zvonurilor, numai cele două modele cele mai scumpe (iPhone 13 Pro și 13 Pro Max) vor primi noi lentile cu unghi larg și nu vor exista modificări la modelele de bază.

Informațiile de la Oficiul de Brevete din SUA sunt pozitive. Dacă sunt confirmate, iPhone-urile vor primi cititorul de amprentă Touch ID înapoi. Acesta trebuie ascuns sub ecran, la fel ca telefoanele Android care folosesc această tehnologie. Desigur, nu se știe dacă se va întâmpla anul viitor, dar știm că lucrările la această soluție sunt în curs.

Dacă noutățile menționate mai sus sunt confirmate, vom avea de-a face cu un spectru de schimbări mult mai mare decât cele care au avut loc între iPhone 11 și 12.

Premiera pentru iPhone 13 ar trebui să aibă loc în septembrie sau octombrie 2021.

Lasă un răspuns