Ce carti ar trebui sa citeasca un adolescent? Top cele mai bune recomandari

De ce sa citim cat mai multe carti in perioada adolescentei

Adolescența este, fără îndoială, una dintre cele mai importante perioade din viața unei persoane. În această perioadă crucială de autodescoperire, o persoană își va explora pentru prima dată independența și va învăța mai multe despre ea însăși. Nu ar trebui să ne bazăm niciodată pe o singură experiență pentru a învăța despre ceva. Acesta este motivul pentru care este atât de important să citiți cât mai multe cărți în timpul adolescenței.

Lectura poate deschide lumea pentru o persoană care poate fi speriată de ceea ce s-ar putea întâmpla dincolo de zona de confort, ceea ce o poate face mai dispusă și mai capabilă să iasă în lume cu o mai bună înțelegere. Lectura este, de asemenea, o modalitate excelentă de a aborda subiecte precum sexul, relațiile, bolile mintale și drogurile.

Din punctul de vedere al dezvoltării și al societății, adolescența poate fi o perioadă crucială în viața unei persoane. Instituțiile educaționale sunt adesea concepute pentru a răspunde nevoilor adolescenților, iar lectura este o parte esențială a oricărei instituții educaționale bune. Pe măsură ce creierul începe să se dezvolte, adolescentul se află într-o perioadă în care are mai puțin control emoțional și, prin urmare, este mai probabil să acționeze impulsiv.

Aceștia trebuie să fie conduși de adulți și monitorizați, altfel pot fi lăsați în urmă. Pe măsură ce se transformă în adulți, ei trebuie să aibă abilitățile necesare pentru a lua decizii în materie de relații și pentru a-și înțelege propriul comportament și modul în care acesta le va afecta viața. Citind multe cărți, adolescentul poate învăța din experiențele și greșelile altor persoane.

Cititul în timpul adolescenței poate avea multe beneficii. Printre acestea se numără faptul că reprezintă o modalitate bună de a-și lărgi vocabularul și de a înțelege lumea. Nevoia de a citi este mai mare în timpul adolescenței, deoarece aceasta este etapa vieții în care se dezvoltă gândirea critică și capacitatea de raționament.

Combinat cu introducerea social media și a altor distrageri, este o idee bună să citim cât mai multe cărți pentru a ține pasul cu viteza tot mai mare a schimbărilor. De asemenea, lectura poate avea efecte de durată asupra alegerilor și atitudinilor unei persoane ca adult. Modul în care un copil vede un anumit subiect depinde adesea de conținutul pe care l-a citit despre acesta. 

Carti dezvoltare personala pentru adolescenti

Unii adolescenți au o idee despre cine vor să fie și ce vor să facă în viitor. Dar mulți alți adolescenți trăiesc în ceață și nu știu ce își doresc. Acest lucru poate duce la o pierdere de direcție și la un sentiment de nefericire.

Dacă acest lucru seamănă cu tine, atunci ar fi timpul să te gândești în ce direcție vrei să mergi și ce vrei să faci cu viața ta. Pentru unii oameni, a se vedea pe ei înșiși și viața lor ca pe o hartă poate fi un instrument util. Puteți citi despre harta vieții, care este un rezumat pe o pagină a vieții și a obiectivelor unei persoane, sau vă puteți crea propria hartă.

Dezvoltarea de sine și creșterea personală sunt esențiale pentru adolescenți, care cresc într-un ritm excepțional de rapid. Lumea se schimbă într-un ritm rapid și nu este ușor să ții pasul – mai ales când atât de mulți oameni încearcă să îți influențeze gândurile. De aceea, este important să citești cărți de dezvoltare personală pentru adolescenți pentru a te asigura că ești pe calea cea bună.

Cărțile de autodezvoltare pentru adolescenți pot fi o resursă valoroasă pentru adolescenții care încearcă din greu să-și găsească identitatea și să dea un sens lumii. Acestea oferă îndrumări și sfaturi despre cum să trăiești o viață mai fericită și mai productivă.

Romane politiste pentru adolescenti

Romanele polițiste sunt printre cele mai populare genuri din lumea romanelor publicate. Atunci când citește și scrie aceste romane, nu este neobișnuit ca un cititor sau un scriitor să se poată identifica cu ușurință cu protagonistul. Cititorii și scriitorii se pot vedea pe ei înșiși în protagonistul din aceste povești, motiv pentru care romanele polițiste au fost mult timp iubite de oameni de toate vârstele. Așadar, care sunt unele dintre cele mai faimoase romane polițiste care există?

Romanele polițiste pentru adolescenți sunt o modalitate excelentă pentru copii de a intra în acest gen. Aceste cărți sunt distractive și sunt o modalitate excelentă de a învăța despre acest gen. Poți învăța despre diferite tipuri de mistere și despre modul în care acestea sunt rezolvate. Cărțile sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a învăța despre cuvinte și de a învăța vocabularul.

Aceste cărți sunt o modalitate excelentă pentru copii de a-și pune la încercare abilitățile de detectiv. De cele mai multe ori, cărțile se încheie cu o lecție morală, ceva ce poate avea un impact pozitiv asupra vieții unui copil.

Romane de dragoste pentru adolescenti

Romanele romantice pentru adolescenți sunt, de obicei, adevăratele povești de dragoste ale tinerilor. Există ceva în legătură cu prima dragoste, când totul este nou și incitant, care face ca sângele să curgă mai repede. Având în vedere modul în care se schimbă lucrurile în lumea lor, romanele de dragoste pentru adolescenți pot fi un confort pentru mulți tineri.

Ei pot evada din lumea lor și pot trăi într-o lume în care știu ce trebuie să facă în continuare, pentru că totul are sens. Multe dintre romanele de dragoste pentru adolescenți sunt plasate în internate, care este un cadru familiar pentru mulți tineri. Poate fi, de asemenea, un loc în care aceștia se pot imagina pe ei înșiși ca protagonistul tânăr și plin de viață care nu acceptă niciodată un refuz ca răspuns.

Romanele romantice pentru adolescenți sunt o modalitate excelentă de a le arăta tinerilor că ar trebui să fie capabili să se simtă fericiți în dragoste și să își exprime sentimentele. O mulțime de romane pentru tineri adulți se referă la ceea ce este în neregulă cu dragostea și la faptul că ei sunt singurii care se simt astfel.

Aceste romane sunt foarte dure pentru ei și îi pregătesc pentru dezamăgiri în viitor. Aș prefera să le ofer o carte cu un final fericit, despre care să citească. Ei nu au nevoie să știe că dragostea nu este perfectă și că ar trebui să fie speriați, ci trebuie să știe că dragostea este plină de bucurie și de minuni și că merită să lupți pentru ea.

Unii adolescenți nu au prea multe așteptări de la prima lor întâlnire, sperând adesea doar să poată vorbi despre școală și să iasă să mănânce la un restaurant. Dar alții vor să se asigure că seara lor va decurge bine și nu sunt siguri cum să facă acest lucru să se întâmple. Din fericire, există o mulțime de sfaturi pentru primele întâlniri care te vor ajuta să te simți mai pregătit pentru această ocazie.

Primul lucru pe care veți dori să îl faceți este să discutați cu partenerul dvs. despre ceea ce îi place. Poate că preferă să meargă la diferite tipuri de întâlniri, sau poate că vor să vorbească doar despre un subiect (sau altul). Orice ai face, asigură-te că știi asta înainte, astfel încât partenerul tău să nu fie surprins. 

Recomandare de lectura: Jurnalul unui adolescent timid de Stephen Chbosky

De obicei, nu sunt un fan al romanelor pentru adolescenți, dar Jurnalul unui adolescent timid de Stephen Chbosky este una dintre cărțile mele preferate din toate timpurile. Scrisă din perspectiva unui tânăr de șaisprezece ani, această carte include atât de multe dintre luptele și gândurile cu care adulții nu par să se poată conecta.

În calitate de străini, poate fi greu să-i înțelegem pe adolescenți, dar această carte îi înțelege într-un mod în care nicio altă carte nu o face. Această carte este frumos scrisă și are o perspectivă unică asupra provocărilor și bucuriilor de a fi adolescent.

Aș recomanda „Jurnalul unui adolescent timid” de Stephen Chbosky tuturor adolescenților în căutare de inspirație. Această carte este de departe una dintre cele mai bune cărți pe care le-am citit vreodată. Această carte urmărește un adolescent care încearcă să își găsească drumul prin liceu și prin primul an de facultate.

De-a lungul drumului, își întâlnește niște prieteni extraordinari, are parte de momente minunate și își întâlnește prima dragoste, dar apoi totul se destramă și începe să-și pună întrebări despre viața lui. Această carte este o carte grozavă pentru că vorbește despre toate evenimentele sociale diferite prin care trec adolescenții în liceu, dar și la facultate, și despre cum pot învăța din aceste experiențe. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *