Fier de calcat vertical pentru haine groase. De care? Cu aburi!


Iata care au fost criteriile pe care le-am luat in considerare atunci cand am cautat sa-mi cumpar un fier de calcat cu aburi de tip vertical.

In primul rand, am invatat ca pentru o functie de aburi calitativ superioara, trebuie sa acorzi o mare atentie puterii cu care este eliminat aburul prin gaurile de pe talpa fierului (in cazul in care alegi unul cu talpa clasica precum Rowenta Effective DX1411, asa cum am facut eu).

Cu cat jetul de aburi are o putere mai mare cu atat mai usor vor fi eliminate cutele de pe articolele vestimentare la care acestea pareau la prima vedere a fi imposibil de indepartat.

Atunci cand vrei un astfel de fier de calcat cu aburi probabil ca te intereseaza si cat de repede se poate incalzi aceasta pentru a atinge temperatura maxima.

Cu alte cuvinte trebuie sa te intereseze in mod cert puterea unui asemenea aparat.

De regula, in magazinele nisate, de specialitate sunt disponibile fiare de calcat cu puterea exprimata in wati, care poate fi mai mare de 1400 de wati si poate atinge o putere maxima de 300 wati.

De obicei in categoria aceasta de electrocasnice sunt de preferat cele care au o putere in jur de 2000 de wati. Acestea din urma au de obicei si un pret rezonabil.

La orice fier de calcat cu aburi de tip vertical modern este esential sa utilizezi temperatura specifica pentru fiecare articol in parte. In acest sens este necesar sa setezi treapta de incalzire pentru fiecare articol pe care urmeaza sa il calci.

Trebuie sa stii ca un aparat de calcat cu o putere mai mare implica un consum de energie mai ridicat si bineinteles de aici rezulta si o factura lunara usor mai mare in ceea ce priveste costul energiei electrice totale consumate.

Atunci cand doresti sa achizitionezi un nou fier de calcat cu aburi de tip vertical trebuie sa te interesezi daca acesta detine unele functii in plus, care iti pot veni in ajutor indirect atunci cand vrei sa calci diverse obiecte vestimentare mai groase.

In acest sens, trebuie sa observi daca aparatul de calcat este prevazut cu un glisor care are rolul de a indeparta calcarul. Se recomanda de obicei ca aceasta operatie sa se efectueze lunar.

De asemenea, fierul de calcat vertical trebuie sa indeplineasca si o functie de auto-curatare precum si o functie de anti-picurare.

In acelasi timp este recomandat ca atunci cand familia se mareste sa iei in calcul si cumpararea unei statii de calcat, care sa detina functia de oprire automata – foarte importanta deoarece in acest fel va fi imposibila arderea hainelor, proces care se mai producea uneori atunci cand se uita fierul clasic de calcat in priza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *