Ce sunt sistemele de siguranta IP si de ce sunt acestea cele mai bune de pe piata

magazin online supraveghere videoFoarte multi dintre noi se lovesc cu situatii care necesita sisteme de supraveghere de-a lungul vietii. Daca il folosesti acasa, un sistem de acest gen este ideal pentru ca te ajuta sa te simti mai in siguranta, iar la firma iti protejeaza investitia impotriva hotilor sau chiar a angajatilor care vin cu ganduri necurate. Iar noi, in Romania, am inceput sa nu ne mai miram atat de mult cand vedem un sistem de supraveghere video, ceea ce este, pana la urma, o dovada de normalitate.

Totusi, majoritatea romanilor sunt familiari cu sistemele CCTV (closed circuit TV). Mai modern si cu destul de multe avantaje este un sistem de supraveghere video IP, acesta profitand cu adevarat de avantajele internetului.

Avantaje

In primul rand, datorita acestor sisteme, imaginile inregistrate pot fi transmise live pe internet, in timp real. Astfel, pot fi urmarite imagini multiple, chiar din mai multe zone ale unui oras, sistemul fiind preferat pentru supravegherea stradala in marile metropole. Poate ca veti intreba unde este marele avantaj, intrucat nu aveti avea nevoie sa supravegheati suprafete mari si un sistem CCTV transmite la fel de bine.

Asa ajungem, insa, la principala diferenta intre cele doua. In cazul sistemelor IP, transmisia este wireless. Asadar, nu ai nevoie de cabluri si totul devine mult mai usor de montat. Iar pentru un utilizator casnic, acest lucru ar trebui sa fie extrem de important.

Un alt avantaj de care ar trebui sa tii cont este mobilitatea acestor camere. Ele pot fi mutate oriunde in casa sau in sediul firmei, fara a fi nevoie de pregatiri prea mari. Atat timp cat puterea wireless-ului este suficienta, nu trebuie sa iti faci griji in legatura cu cablurile sau cu orice alte instrumente specifice ale camerelor CCTV.

In final, nu trebuie sa uitam ca sistemul Ip poate sa fie si mai ieftin, pentru ca nu mai este nevoie sa investesti in cabluri. In Romania, pretul unei camere incepe de la 300 de lei, deci o suma foarte mica, dar poate sa ajunga pana la 15000 de lei.

Dezavantaje

Exista si cateva parti mai putin bune, evident. In primul rand, codarea Wi-Fi poate sa fie sparta, asa ca o persoana din exterior poate urmari imaginile. Pe de alta parte, producatorii au facut niste schimbari destul de mari si acum codurile folosite sunt mult mai complete. O alta problema este interferenta cu alte retele wireless, care pot aduce intarzieri in functionare.

Nu in ultimul rand, banda necesara unui sistem cu multe camere este mare, asa ca, fie trebuie sa investiti intr-unul mai complex, fie va multumiti cu un numar mic de camere, pentru a nu supraincarca reteaua.

Totusi, expertii spun ca avantajele sunt mai numeroase decat atat si probabil ca problemele se vor remedia in anii care urmeaza. In plus, subiectul sistemelor de supraveghere, fie ele CCTV sau Ip, este unul sensibil care este mereu susceptibil schimbarilor. De aceea, daca vreti sa ramaneti informati, puteti sa urmariti in continuare postarile la adresa web http://www.jmihai.ro/blog/category/chestiuni-zilnice/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *