Windows sau Linux?

Stiti vorba aia, „pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti”? Ei bine, eu m-am cam saturat de Windows, insa se pare ca pentru moment nu am alternative.

Am incercat Ubuntu, Lubuntu, Linux Mint, elementary OS, in ordine. Totusi, nu ma pot obsinui cu fonturile versiunilor Linux. Stiu ca mai au altii 1.000 aceeasi problema, deoarece exista o multime de topicuri deschise pe net despre fonturile uratele si ingrosate de pe Linux.

Si pentru ca o imagine face cat o mie de cuvinte…

Ubuntu:
fonturi-ubuntu

Windows:

fonturi-windows
N-or fi ele urate, probabil cei care folosesc o distributie Linux le considera perfect normale, insa pentru un utilizator care a folosit poate si mai bine de 10 ani numai Windows, schimbarea este una vizibila. Nu-mi spuneti sa instalez fonturile Windows, nu-mi spuneti sa folosesc Infinality, deoarece rezultate nu sunt cele asteptate. Exista, insa, o diferenta, dar nu e de ajuns incat sa nu-mi obosesc ochii dupa cateva ore de citit/redactat articole.

Frustrarea e cu atat mai mare cu cat Lubuntu pare super potrivit pentru laptopul meu, laptop care pe Windows se misca destul de greu. Lubuntu e exact ce imi trebuie: sistem de operare simplist si rapid.

Eu nu am nevoie de jocuri si alte chestii complicate, munca pe care o prestez se bazeaza in general pe redactarea de articole, asa ca fonturile trebuie sa fie clare, nu foarte ingrosate, cat se poate de asemanatoare cu cele de pe Windows 7, astfel incat sa nu ma oboseasca dupa jumatate de zi de stat la birou.

Pana una, alta, raman la Windows. Poate, poate, la urmatorul update Lubuntu, va fi cu noroc. Stiu, sunt visator. 🙂

Totusi, stiti vreo solutie buna? Voi folositi Windows sau o versiune bazata pe Linux? Argumentele sunt necesare.

PS: Parca Linux Mint e mai ok dpdv al fonturilor. E posibil sa ma insel si sa fie o parere de moment. Oricum, nu indeajuns de ok incat sa ma faca sa il folosesc mereu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *