Cum scap de spam pe blog?

In ultima vreme primesc din ce in ce mai mult spam pe blog, in ciuda faptului ca scriu din ce in ce mai rar. Akismet folosesc de cand am instalat platforma WordPress, oricand actualizat. Desi se spune ca este unul dintre cele mai bune pluginuri si un modul de baza, pe care orice blog ar trebui sa-l aiba sub capota sa, eu nu mai scap de spammeri. De exemplu, acum am 270 de comentarii spam, aparute doar in cateva zile.

Pentru ca e destul de naspa sa iau sa sterg manual de fiecare data toate porcariile astea, va intreb pe voi, bloggerii: Cum scapati bre de comentariile spam? La mine singura solutie cred ca ar fi sa dezactivez posibilitatea de a comenta, insa atunci n-as mai putea citi recomandarile voastre, asa ca nu fiti timizi, spuneti o solutie ceva mai buna. ­čÖé

Edit: Mi-am adus aminte ce foloseam pe alte site-uri acum 1-2 ani. Se numeste Ntz Antispam. Este facut de un roman si se gaseste in directorul de pluginuri WordPress. Sa vedem daca da aceleasi rezultate ca acum ceva vreme pentru ca deja am dezinstalat Akismet.

Leave a Reply