Ce este Tumblr si cu ii foloseste

Multa lume spune ca Tumblr este o platforma de blogging, insa eu cred ca mai degraba Tumblr reprezinta o platforma de micro-blogging. Intr-adevar, sunt o multime de oameni care scriu articole de nspe mii de caractere si folosesc Tumblr ca pe un blog, insa eu vad fenomenul altfel.

Cred ca Tumblr a fost creat pentru a raspandi in primul rand fotografii, videoclipuri, fisiere audio. Intr-o masura mai mica acesta a fost creat pentru a distribui si text, insa in mod rapid. Adica sa spui in 2-3 propozitii o parere despre o stire, o opinie despre nu stiu ce s-a mai deschis nou, dar nu sa dezbati un subiect serios unde fiecare are ceva de zis. Probabil de aceea la inceput nu exista posibilitatea de a adauga un camp de comentarii la fel cum exista pe un blog ce ruleaza pe o platforma de blogging, iar aici vorbim de WordPress sau Blogger.

In alta ordine de idei, Tumblr este un proiect care a prins foarte repede in randul celor pasionati de internet, interesati sa vizualizeze si sa posteze fotografii cu locuri inedite, cu obiecte faine si nu in ultimul rand, cu gagici care mai de care mai urate.

2 comentarii

  1. Un tutorial VIDEO despre cum sa folosesti tumblr puteti gasii pe pagina de mai jos,in plus puteti invata o tehnica de promovare cu tumblr extrem de eficienta :
    http://profitxtrem.com/cum-sa-creezi-backlink-uri-cu-tumblr/

    • @Voicu Dragomir, din punct de vedere SEO nu mai este atat de eficienta pentru ca Tumblr s-a prins si a introdus atributul nofollow atat pentru reblog, cat si pentru like. Mai mult, chiar daca era dofollow riscai oricand o penalizare, mai ales daca sursa ta de backlinkuri se rezuma doar la metoda asta black hat.

      In alta ordine de idei, nu recomand!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *