Uite albusul, nu-i albusul…

Vorbeam cu un prieten despre mancaruri pregatite rapid si asa am ajuns la oua, iar de aici nu a mai fost decat un pas pana la albusuri. De altfel, foarte gustoase cand sunt pregatite cum trebuie!

Multi oameni consuma albusul de ou pentru ca acesta este un aliment cu continut caloric scazut. In acelasi timp, albusul de ou are un continut bogat in proteine.

De aceea, multe persoane care vor sa isi mentina greutatea si au nevoie de proteine aleg sa consume albusuri de ou.

De fapt, aminoacizii prezenti in albusul de ou sunt cei pe care organismul uman nu ii poate produce singur. Un ou furnizeaza 71 de calorii, dar albusul de ou furnizeaza numai 16 calorii.

Un ou complet care include si galbenusul este de fapt plin de colesterol. Cu toate acestea, ceea ce majoritatea oamenilor nu realizeaza este faptul ca tot colesterolul este continut in galbenusul de ou. Scoate galbenusul si vei avea o alternativa sanatoasa ca mic dejun!

Ouale fac parte dintre alimentele bogate in proteine, ca si pestele sau carnea. De pilda, un ou furnizeaza 6 gr de proteine, 4 gr dintre acestea gasindu-se in albusul de ou.

Albusul de ou are grasime zero, pe cand galbenusul de ou contine grasime.

De asemenea, albusul de ou contine doze mari de acid folic, seleniu, magneziu, fosfor, elemente care sunt foarte bune pentru sanatatea ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *