Utilitatea ecranizarii unor carti celebre in educarea tinerilor. Text argumentativ. Referat

Odata cu inaugurarea unei noi categorii pe blog, numita sugestiv „Teme”, vin in ajutorul elevilor de liceu cu cateva dintre multele teme pe care le-am facut fie la ora, fie acasa. In continuare, voi posta un text argumentativ pentru care nu m-am straduit foarte mult, insa am reusit sa iau un 10 cu steluta. 🙂 Daca vrei ca si tu sa obtii o astfel de nota, e bine sa citesti textul pe care l-am facut eu si sa te inspiri. Daca il vei copia integral e posibil ca un coleg de-al tau sa faca la fel si sa va treziti amandoi cu acelasi text argumentativ. Nota nu va mai fi un 10, ci probabil un 2 binemeritat. In plus, gandeste-te, ce vei face la BAC? Subiectul al II-lea fix asta iti cere si conteaza enorm pentru o nota buna.

Utilitatea ecranizarii unor carti celebre in educarea tinerilor

Odata cu evolutia tehnologiei si a cinematografiei, tinerii au acces la o serie de ecranizari realizate dupa carti celebre, astfel incat acestia pot deslusi mult mai rapid firul intregii actiuni dintr-o opera si se pot familiariza cu personajele acesteia. Consider utile adaptarile cinematografice, insa nu inainte de citirea efectiva a intregii carti.

Pe de-o parte, ecranizarile ne ajuta sa ne formam o imagine ampla asupra fiecarui personaj si sa retinem detalii definitorii despre acesta. Actiunea este mult mai usor de urmarit si nu trebuie sa depunem un efort intelectual marit pentru a afla tema sau subiectul principal al operei urmarite la cinematograf. Timpul economisit reprezinta un alt factor favorizant al ecranizarii, avand in vedere ca aceasta poate dura doua ore, in timp ce lecturarea propriu-zisa a unei carti se va realiza, spre exemplu, in doua saptamani.

Pe de alta parte, dezavantajul primordial al adaptarilor cinematografice este acela ca, uneori, ele nu respecta tiparul dupa care a fost construita cartea, preferand sa adauge noi conflicte sau chiar sa nu prezinte anumite evenimente importante. Totodata, nu trebuie sa uitam ca lecturarea unei carti ne imbogateste vocabularul si ne starneste curiozitatea pentru a ne proiecta singuri, in propria imaginatie, cadrul desfasurarii actiunii si infatisarea unora dintre personaje.

In concluzie, consider utile ecranizarile cartilor celebre, insa inainte de toate trebuie sa ne gasim timp pentru lecturarea lor astfel incat sa cunoastem viziunea originala a scriitorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *