Gradinita particulara, o necesitate in zilele noastre

Sistemul educational s-a schimbat atat de mult in ultimii ani incat atat parintii, cat si copiii lor sunt total derutati. Toate promisiunile celor care ar trebui sa ne reprezinte interesele sunt de obicei doar vorbe in vant, asa ca, in mare, nu s-a facut mai nimic cu adevarat folositor pentru consolidarea unui mediu prielnic dezvoltarii generatiilor urmatoare.

Consider ca un copil trebuie educat de mic daca iti doresti sa ajunga „om mare”. Stim cu totii sau macar avem o idee cat de greu este sa te ingrijesti de un copil. Daca esti o persoana de business, ocupata, cu siguranta va fi destul de dificil sa iti gasesti timpul necesar dezvoltarii asa cum se cuvine a celui mic. Asta e si o greseala a multor parinti. Chiar daca au bani, unii dintre acestia prefera sa nu plateasca pentru educatia copiilor lor.

Personal, daca as avea un copil, l-as da fara dar si poate la o gradinita particulara, cum este Gradinita ADA. De ce? Pentru ca aici piticii au ocazia sa invete cea mai folosita limba de circulatie internationala, poate chiar mai bine decat romana. Acest ultim lucru nu e de dorit, insa stim cu totii ca limba engleza nu se va demoda prea curand. Oricum, faptul ca imi stiu descendentul supravegheat in permanenta si il pot vedea chiar si eu pe camera video direct la job imi da un plus de siguranta. In plus, majoritatea gradinitelor private din Romania beneficiaza de un cabinet medical propriu. La o gradinita de stat cu greu ajungi la un cabinet pentru ca fie acesta nu e in aceeasi cladire, fie afli ca medicul e in concediu. Nu mai spunem ca nu sunt dotate cu nimic.

La o gradinita privata ma astept ca viitorul meu copil sa nu fie in niciun fel discriminat sau mai rau, batut. Nu de alta, dar au fost destule cazuri la stat. Ma astept ca el sa fie incurajat sa participe la activitati cu ceilalti, nu marginalizat. Mai e avantajul major ca aici poti cere socoteala educatoarei in cazul in care copilul tau iti reproseaza unele lucruri, fara sa fii intampinat cu celebra fraza: „Daca nu va convine, mutati-va la o gradinita particulara.” Pur si simplu pentru ca platesti… destul incat cuiva sa ii pese sa nu i se pateze imaginea sau brandul. Cel putin asa cred.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *