Recomandari de investitii pe termen lung pentru anul urmator

Specialistii apreciaza ca actiunile listate la Bursa de Valori Bucuresti si fondurile de pensii vor fi cele mai rentabile investitii pe care merita sa le faci in anul 2016.

Daca ne referim la actiunile listate la Bursa atunci e bine sa fii actionar la companiile de stat listate pentru ca legea prevede ca aceste companii sa imparta 50% din profit catre actionari.

S-a constatat ca cea mai buna perioada pentru achizitionarea actiunilor incepe toamna si dureaza pana la sfarsitul lunii mai.

Recompensa investitorilor in actiuni este reprezentata de dividende, iar in anul 2016 acestea pot constitui o adevarata sursa de venit.

Dividendele oferite de multe actiuni listate la Bursa de Valori au randamente de doua sau de trei ori mai mari decat dobanzile care se obtin de la depozitile pe care le faceti la banca.

Daca vrei ca investitia ta in actiuni sa fie una profitabila atunci te poti orienta catre companii care s-au remarcat prin plata unor dividende generoase. E vorba de Transelectrica, Romgaz sau chiar Transgas.

In anul 2016 este bine sa investesti la fondurile de pensii pentru ca in acest fel iti asiguri un venit in plus la varsta cand vei deveni la randul pensionar. Pentru pensia facultativa contributia e de cel mult 15% din salariu.

Cei care participa la fondurile de pensii sunt avantajati in momentul in care valoarea unitatii detinute de acestia la fond creste.

De asemenea, in 2016 merita sa faci investitii imobiliare pentru ca randamentele din chirii, asa cum mai spus in cateva randuri pe acest blog, sunt de doua ori mai mari decat depozitele bancare.

Pe de alta parte, investitiile imobiliare pot fi considerate cele mai sigure, iar managementul lor nu presupune cunostinte deosebite de economie.

Fondurile de obligatiuni reprezinta un alt tip de investitii pe care o poti face in anul 2016. Obligatiunile sau titlurile de valoare se pot, de asemenea, lista la bursa. Fondurile de obligatiuni prezinta riscuri reduse, de aceea circa 150.000 de romani au plasamente in aceste fonduri.

O alta recomandare de investitie pe anul 2016 pe care poti sa o faci o reprezinta fondurile de investitii.

Totodata, in acelasi an, daca vrei sa obtii profit este recomandat sa iti incepi propria afacere daca ai un buget bine stabilit, desi nici asa nu e foarte simplu.

Intr-o afacere, pe langa investitii financiare mai ai nevoie si de mult timp pentru a ajunge la rezultate dorite. De asemenea, pasiunea si munca in echipa fac casa buna. Atunci succesul nu va intarzia sa apara.

Leave a Reply