Fernando Magellan si fascinanta sa calatorie in jurul lumii ep. 1

Fernando Magellan este faimosul si temerarul explorator care a descoperit un nou drum pentru a ajunge pe Insulele Mirodeniilor, adica acea parte a Asiei de Sud Est, care in epoca medievala era renumita pentru condimentele si mirodeniile cultivate aici.

La mare cautare erau piperul, nucsoara, scortisoara sau cuisoarele. Deoarece in Europa nu e o clima propice pentru cultivarea lor, inseamna ca mult apreciatele mirodenii si condimente trebuiau importante.

In perioada medievala europenii le procurau foarte greu, pentru ca mirodeniile costau extrem de mult. De pilda, cuisoarele aveau preturi exorbitante.

Datorita aromei lor, cuisoarele erau foarte des folosite la prepararea alimentelor. In acelasi timp, cuisoarele macinate erau intrebuintate la tratarea febrei. Mai mult decat, ei credeau ca esenta de cuisoare poate trata orbirea.

Adevaratul taram al mirodeniilor erau Indiile de Est, adica intreg teritoriul ocupat de India, Indochina si Indonezia.

In acele timpuri se credea ca se poate ajunge in aceste locuri pe ruta care era orientata spre est. In 1519, curajul navigator Fernando Magellan in fruntea unei flote formate din cinci corabii a pornit intr-o extraordinara expeditie catre Indiile de Est.

Acesta a pornit insa dinspre vest incercand astfel sa gaseasca un alt drum pe care sa ajunga la Insulele Mirodeniilor.

Fernando Magellan s-a nascut in 1480 in localitatea Sabrosa din regaul Portugaliei. El provenea dintr-o familie de mici nobili. Inca din tinerete, pleaca la Lisabona impreuna cu fratele sau. Apoi ajunge paj la curtea reginei Leonora.

In acea perioada, Fernando Magellan era captivat de povestile care descriau luptele pe mare dintre spanioli si portughezi. Aceste doua tari isi disputau la acea vreme suprematia pentru transportul mirodeniilor dinspre Indiile de Est. Magellan a pornit in calatorii spre Indii inca din 1505.

In 1512 intreprinde mai multe expeditii maritime si participa la mai multe lupte, fiind in cele din urma ranit.

Continuarea in cea de-a doua parte care va aparea in curand pe blog!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *