Despre panourile solare

In ultima vreme sunt din ce in ce mai interesant sa-mi achizitionez cateva panouri solare pentru a reduce semnificativ consumul de energie electrica de la depozitul meu, care trebuie sa fie luminat atat ziua, cat si noaptea. Pentru ca am cautat pe internet si am intrebat diverse persoane care sunt specialiste in domeniu, o sa scriu in randurile ce urmeaza chestii esentiale ce trebuie luate in seama daca va ganditi si voi ca si mine sa cumparati asa ceva.

panouri solare

In primul rand, trebuie sa stiti ca ele pot fi montate si in locuintele proprii pentru un cost cu pana la 70% mai mic la incalzire. Asadar sunt o alternativa de luat in seama tot mai mult in viitor. Acestea pot fi montate de orice instalator cu experienta, iar eu cred ca o sa apelez in curand la o persoana care a mai avut treaba in trecut cu asa ceva pentru a fi sigur ca face totul corect. Din cate am inteles, nu e foarte greu de facut acest lucru, insa nu doresc sa-mi bag eu nasul pentru ca nu am mai avut tangente pana acum. Oricum, pentru locuinta ma intereseaza mai mult niste panouri solare apa calda pentru ca din cate am aflat se folosesc pentru incalzirea apei menajere din primavara pana in anotimpul de toamna. Nu veti mai avea nevoie de centrala daca zilele vor fi cu mult soare. Astfel iesiti mult mai ieftin, iar apa o puteti folosi fara probleme pentru ingiena personala.

O chestie destul de interesanta, dar pe care nu o au aflat-o inca multi este faptul ca minunatiile astea merg fara probleme si iarna. Nu sunt la fel de puternice, insa asigura o temperatura de pana la 60 grade Celsius in sezonul cu pricina. Totodata, trebuie sa va spun ca nu toate sunt prevazute sa functioneze pe timp de iarna, asa ca atunci cand doriti sa achizitionati panouri solare pentru zilele reci, ele trebuie sa aiba un circuit anti inghet.

Daca va intrebati daca exista riscul de incendiu atunci cand temperaturile sunt foarte mari, raspunsul este nu. Si ca un pont de final de articol, aflati ca acele modele care au tuburi superconductoare sunt cele mai bune. Oricum, multe alte informatii puteti obtine daca accesati o pagina de Wikipedia pentru ca acolo se gasesc atat detalii tehnice, cat si altele de care eu inca nu stiu foarte multe. Dar nu-i problema, pe parcurs aflu. 😀

Un comentariu

  1. Buna ziua m ar interesa si pe mine pretul pentru un montaj a unui sistem nepresurizat westech de 120 l mentionez ca locuiesc in comuna Horia,judetul Constanta si deja l am achizitionat.va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *