Ce-as face cu 10.000 lei?

blog

E simplu: mi-as da demisia de la actualul job si as porni un business. Probabil te intrebi insa ce afacere poti incepe cu 10.000 lei?

Ei bine, cu acesti bani as crea un plan bine pus la punct pentru lansarea unui blog de nisa si as investi in acesta in primii 3-4 ani.

Un astfel de blog are avantajul ca atrage mult mai usor o comunitate in jurul a ceea ce scrii.

De exemplu, un blog de nisa despre mancarea vegan ar strange rapid pasionatii acestui stil de viata intr-un singur loc: pe blogul meu.

La fel, un blog despre ultimele mele drumetii pe munte ar fi de un real ajutor celor care cauta noi trasee de explorat. Si ideile pot continua.

Acum ca am explicat pe scurt ce este acela un blog de nisa, e timpul sa spun ce as face concret cu cei 10.000 lei.

In primul rand, as investi o parte din bani pentru pregatirea mea, astfel incat sa aduc continut de calitate pe noul blog.

Daca as scrie pe blog, de exemplu, despre cocktail-uri si tot ce tine de acestea, cu siguranta m-as inscrie inainte la un curs specializat de barmani. Asa as fi sigur ca vorbesc in cunostinta de cauza si as fi la curent cu domeniul despre care urmeaza sa scriu.

Dupa aceea, odata lansat online blogul, cu siguranta voi apela la o companie de social media & online marketing pentru a evita greselile pe care le face de obicei orice incepator.

In acest mod, prin consultanta si o strategie bine pusa la punct, ar ramane ca eu sa ma ocup de ce stiu mai bine: de scris. De promovat si elaborat un plan in acest sens s-ar ocupa agentia cu care voi alege sa colaborez.

Imediat ce voi avea cateva zeci de articole bine documentate pe blog, voi incerca sa gasesc si alte persoane care scriu despre industria in care activez. Astfel, o sa lansez invitatii de a ma intalni cu fiecare pentru a le cere sfaturi despre continutul blogului meu si a „fura” din experienta lor.

Poate as organiza chiar un blogmeet cu toti bloggerii care activeaza pe nisa respectiva, sustinut cu o parte din bugetul de 10.000 de lei. Cu siguranta mi-ar ajunge pentru cateva sute de cocktailuri. 😀

Si pentru ca imi vor mai ramane bani, o parte din ei vor fi investiti in participarea mea la evenimente care au legatura cu nisa aleasa si nu in ultimul rand, la evenimente ce tin de blogging & online.

Bugetul ar fi suficient pentru 2-3 ani. Avand in vedere ca in demersul acesta, de a deveni blogger profesionist, va sosi la un moment dat si intrebarea: Cum ma descurc mai departe?, cel mai probabil, daca in tot acest timp nu am reusit sa transform pasiunea in business, voi alege calea unui imprumut Provident, tot de 10.000 lei, pentru o finantare durabila.

Ce se afla in spatele acestui imprumut? Aici veti observa mai multe idei, iar eu am inca una, bineinteles, legata de transformarea blogului nisat intr-un business si recuperarea investitiei.

Odata primit imprumutul de la Provident voi avea timp berechet pentru a ma specializa si in tehnicile marketing-ului afiliat, astfel incat imi voi plati ratele imprumutului cu castigurile realizate pe blog in urma promovarii campaniei Provident din 2parale sau Profitshare.

Voi recomanda si altor antreprenori care imi urmaresc blogul sau altor barmani si viitori barmani, ori mai simplu, tuturor oamenilor pasionati de cocktail-uri, imprumutul Provident prin aceste 2 retele de marketing afiliat, iar in final cu totii vom avea de castigat.

Blogul de nisa se va sustine prin castigurile acumulate din marketing afiliat, iar eu imi voi putea urma pasiunea si o voi transforma in urmatorii ani intr-un business durabil cu ajutorul celor de la Provident.

Si pentru ca nu toata lumea se pricepe la cocktail-uri, daca veti urmari clipul de mai jos, veti vedea cum a procedat Ioana Popescu, care a dus fotografia la un alt nivel: de la hobby la profesie.

Simplu, cu Provident!

Leave a Reply