Cand se impune achizitionarea unui ventilator de baie

Este cunoscut faptul ca o locuinta bine aerisita iti ofera un anumit grad de confort.

Efectuarea unei aerisiri regulate a fiecarei locuinte este necesara, obligatorie, deoarece aceasta va avea un efect benefic asupra mentinerii unei stari generale de sanatate a intregului organism.

In multe dintre apartamentele construite indeosebi in perioada comunista aerisirea bailor se face in continuare cu dificultate deoarece blocurile nu au fost prevazute cu niciun fel de fereastra.

In aceste conditii pentru a realiza o aerisire corespunzatoare se impune instalarea unui ventilator de baie.

Acest aparat este necesar si pentru combaterea umiditatii si pentru prevenirea igrasiei, aparitie iminenta la o baie unde aerisirea se face defectuos.

In baile fara ferestre se instaleaza acolo unde sunt situate gurile de aerisire.

In acest fel aerul umed si cu miros neplacut este indepartat si ajunge in coloana comuna de aerisire a cladirii.

Aceste dispozitive pot fi insa amplasate si pe un perete al baii, perete unde teoretic ar fi trebuit sa fie montata fereastra. In acest caz evacuarea aerului umed sau rau mirositor se va face foarte usor catre exterior.

Atunci cand vrei sa dotezi baia ta cu un ventilator trebuie sa tii cont de dimensiunile spatiului in asa fel incat aerisirea volumului total al baii sa se poata face in conditii corespunzatoare.

Este necesar sa cunosti ce volum are baia pe care urmeaza sa o utilezi cu un ventilator deoarece o aerisire corecta presupune un anumit debit de aer.

Poti afla necesarul acestui debit de aer inmultind volumul baii cu 10.

Prin urmare, trebuie sa cumperi un ventilator de baie care iti furnizeaza debitul de aer adaptat la marimea volumului baii tale.

Aceasta caracteristica a ventilatorului este consemnata in cartea tehnica ce il va insoti in pachet, alaturi de certificatul de garantie.

E bine sa cumperi un ventilator de baie cu dimensiuni adaptate marimii gaurii de aerisire cu care este prevazuta baia ta.

Se poate intampla ca baia sa fie dotata cu o fereastra, dar procesul de aerisire sa nu se poata face corespunzator. Si in aceste conditii se impune achizitionarea unui ventilator de baie.

Pe piata exista diverse modele de ventilatoare care pot fi amplasate fie pe perete, fie pot fi situate chiar in corpul ferestrelor.

Pe langa acestea, exista si unele tipuri de ventilatoare axiale si ventilatoare de baie centrifugale, dar acestea se folosesc numai in cazuri speciale si de obicei au si preturi mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *