Cand o faci o zi pe dadaca afli lucruri noi

Atunci cand o faci pe dadaca in pauza de serviciu, iata ca mai afli cate ceva nou. Despre ce e vorba? Despre…

Iritatia si inflamatia pielii de sub scutec – aceasta e cunoscuta de cei mai multi oameni ca dermatita de scutec.

Cea mai mare incidenta este la copiii care poarta scutec si au varste cuprinde intre 9 si 12 luni.

Dermatita de scutec e cauzata in primul rand si de lipsa de igiena intima. Dintre factorii favorizanti putem aminti contactul timp indelungat a scutecului cu fecalele si urina, o umiditate si temperatura crescute sau o reproducere a fungilor care ataca pielea de sub scutec in conditiile unei igiene precare.

Pentru a evita aparitia dermatitei de scutec, trebuie sa deprindeti copilul sa mearga la olita. S-a demonstrat ca la cei care poarta scutece absorbante moderne, incidenta dermatitei de scutec e mult mai redusa.

Cum se manifesta dermatita de scutec? Printr-o puternica inflamatie in zona genitala si zona feselor. Pe pielea deosebit de iritata pot aparea mici vezicule si ulceratii.

Copilul cu dermatita de scutec este deosebit de agitat si are tendinta de a plange intr-una. Daca inflamatia continua si apare si febra, ori apar diverse ulceratii purulente sau daca ati incercat timp de 4-7 zile si nu s-a observat niciun rezultat, atunci nu ezitati sa chemati imediat medicul.

Tratamentul consta in instituirea unei ingrijiri igienice corespunzatoare si apoi aplicarea unor creme sau unguente care au un puternic efect antiinflamator si antimicrobian. Primul pas consta in indepartarea scutecului ud si spalarea minutioasa a feselor, a zonei genitale si a pliurilor cu un jet de apa calduta. Nu folositi servetele umede moderne.

Daca vreti sa folositi si sapun, atunci alegeti unul hipoalergen. Folositi dupa aceea un prosop moale fara sa frecati zona respectiva.

Dupa aceea, aplicati pe zona inflamata un unguent sau o crema pe care v-a recomandat medicul care a consultat copilul si care a constat ca acesta are dermatita de scutec.

Daca in camera e cald atunci puteti sa lasati copilul dezbracat. Daca nu e posibil acest lucru, atunci aplicati scutecul si il schimbati de cel putin patru ori pe zi.

Daca situatia nu se imbunatateste vizibil este suspectata aparitia candidozei pielii (de sub scutec). In aceasta situatie, medicul specialist va va recomanda un unguent de tip Miconazol.

Unguentele care contin zinc sunt cele mai indicate in cazul dermatitei de scutec si se pot procura cu mare usurinta din orice farmacie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *