Un condiment bun la casa omului

Tumericul este un condiment care are numeroase beneficii asupra organismului. El poate fi folosit la tratarea bolilor de stomac, in afectiuni ale pielii si chiar in cancer.

Substanta activa din tumeric se numeste curcumina si ii ofera tumericului aceste beneficii.

Tumericul se remarca si prin efecte puternic antiinflamatorii. Unele cercetari au aratat ca multe elemente din curcumina pot preveni unele forme de cancer.

Tumericul are un efect favorabil in bolile digestive. Stimuleaza vezicula biliara, are efect benefic in inflamatiile intestinului si reduce balonarea.

Curcumina are un efect benefic in mentinerea sanatatii creierului si anume, in prevenirea bolii Alzheimer.

Curcumina mai are un rol important in scaderea nivelului de colesterol rau, asa-zisul LDL colesterol. Din aceasta cauza, acest principiu activ din tumeric are un efect benefic in prevenirea bolilor cardiovasculare.

Pentru ca tumericul are proprietati antiinflamatorii importante este folosit si in tratarea artritei.

De asemenea, tumericul previne si imbatranirea prematura. Pe de alta parte, tumericul contine o substanta foarte importanta pentru intarirea sistemului imunitar.

Administrat ca atare curcumina se absoarbe in cantitate foarte mica, de aceea pentru a fi absorbita in proportie mai mare trebuie sa adaugam un praf de piper negru macinat.

De asemenea, se absoarbe mai bine si daca se administreaza impreuna cu ulei de masline, ulei de cocos sau avocado. Se mai spune ca de obicei caldura favorizeaza absorbtia cucurminei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *