Primul principiu al dezvoltarii personale: nu te mai compara cu alte persoane!

Daca obisnuiesti in mod constant sa te compari cu altii luand in considerare infatisarea fizica sau bunurile, nu iti face probleme pentru ca acesta este un instinct uman natural.

Atunci cand incepi sa privesti reaizarile si bunurile altora si constati ca ale tale sunt foarte mici in comparatie cu ceea ce au altii iar tu nu ai, atunci inseamna ca exista o problema.

Daca crezi ca altii sunt mai bogati, au mai mult succes, sunt mai frumosi sau mai realizati decat esti tu, atunci propria multumire de sine si fericire e impiedicata.

Intotdeauna vor exista oameni care au mai multe realizari, mai multi bani, mai multe bunuri sau sunt mai dotati din punct de vedere fizic.

Daca vrei sa intri in competitie cu astfel de oameni te vei concentra mai putin pe obiectivele din viata ta. Acest lucru va alimenta nemultumirea ta fata de ceea ce ai si astfel va duce la nefericire. Nu te mai compara cu altii daca vrei sa fii fericit cu adevarat.

Daca te vei compara in mod constant cu altii atunci vei fi cuprins de nemultumire si deznadejde si vei fi intr-o stare deplorabila si nu in ultimul rand, vei deveni un om abatut.

Este destul de firesc pentru oameni sa se uite la realizarile si bunurile altora si chiar intr-o oarecare masura cu o mica invidie. Cu toate acestea, daca ajungi sa fii nefericit pentru ca te simti mediocru comparativ cu altii, atunci e timpul sa incetezi comparatia.

Nu te mai compara cu altii daca sentimentele negative pun stapanire pe gandurile si actiunile tale atunci cand nu esti multumit cu ceea ce ai si te simti nefericit din aceasta cauza.

Oamenii care tin sa se compare cu altii pierd timp pretios pe nimic. Acesti oameni neglijeaza propriile lor forte si orice calitati au. In loc sa se concentreze pe ceea ce au si pe ceea ce ar putea face pentru a spori, ei sunt afectati in mod constant incercand sa depaseasca realizarile altor oameni.

Leave a Reply