Daca vinzi masina poti recupera banii pe rca

Masinile au ajuns sa fie in ziua de astazi un rau necesar. Aproape ca nu exista familie care sa aiba cel putin o masina, desi costurile ei de intretinere sunt mari. Incepand de la caciucurile de vara, care iarna trebuiesc schimbate obligatoriu, in cazul in care vrei sa circuli cu masina, pana la combustibilul tot mai scump si pana la asigurarile rca, care au devenit din ce in mai costisitoare, in ciuda cautarii frenetice a unui rca cat mai ieftin care lipseste cu desavarsire pentru cei mai tineri.

Desigur, unii incearca reducerea la maxim a costurilor prin a nu folosi de exemplu pe timp de iarna masina sau folosirea unei trepte de viteza adecvata pentru a nu mari consumul de combustibil.

Dar haideti sa presupunem ca acum 3 luni v-ati incheiat o asigurare rca pe 1 an, dar intre timp v-ati vandut masina. Cu siguranta nimeni nu isi doreste sa piarda banii pentru perioada in care nu a folosit rca-ul, adica 9 luni de zile in acest caz. Ce este de facut ?

In primul rand este bine sa nu fi folosit RCA-ul, deci sa nu fi fost implicati in accidente provocate de voi. In al doilea rand, este necesar sa mergeti direct la asiguratorul la care s-a incheiat polita de asigurare, deci nu la firma de brokeraj sau la agentia care v-a emis asigurarea, ci direct la societatea de asigurari in sine. Aici va trebui sa faceti dovada radierii, dovada ca masina nu va mai apartine, contractual de vanzare-cumparare si nu in ultimul rand copia dupa polita de asigurare. Desigur, este lesne de inteles ca trebuie sa aveti un buletin/carte de identitate la voi.

Nu este recomandat sa mergeti dupa 1 luna de la vanzarea masinii ca sa va recuperati banii, incercati ca in maxim 2 saptamani sa va prezentati la asigurator, daca va doriti cu adevarat rezolvarea problemei.

Multi nu stiu ca acest lucru este posibil si sunt autoturisme care au platit poate si 1000 RON pe an, daca luam un exemplu de o masina de peste 2000 cmc, conform calculatiei facute pe rca ieftin, poate ajunge la o suma maricica. Daca in schimb ati vandut-o, nu trebuie sa va mai faceti griji, banii se pot recupera si nici nu dureaza mult. In maxim 7 zile lucratoare  banii ar trebui restituiti ,exact pentru perioada in care nu ati beneficiat de rca.

Cu siguranta este un lucru imbucurator pentru multi soferi care au de gand sa renunte la masina si se gandeau ca au platit aproape degeaba asigurarea rca.

Leave a Reply