Ce tipuri de constructii si cladiri au nevoie de hidroizolatii de cea mai inalta calitate

hidroizolatiiHidroizolatiile ará trebui sa fie norma pentru fiecare cladire moderna, acestea protejand constructia de infiltratiile apei. Astfel, ele reprezinta cea mai buna masura de protectie impotriva mucegaiului, dar sa nu uitam ca apa poate sa creeze probleme mult mai grave decat atat. Asadar, indiferent daca vorbim despre o constructie noua sau de una veche care are nevoie de o refacere, ar trebui sa apelati la servicii de hidroizolatii de specialitate pentru a realiza o hidroizolatie de calitate, care sa tina pentru cat mai mult timp.

Nu doar cladirile de locuit trebuie sa fie insa protejate in acest mod, hidroizolatiile putand sa fie utilizate in cazul unor multitudini de cladiri. Din fericire, ele se realizeaza aproximativ in acelasi mod si de aceleasi firme.

Hidroizolatia pentru cladiri

Este probabil cea mai des intalnita utilizare a hidroizolatiei. Acoperisul sau terasele reprezinta zone puse in pericol de apa de ploaie si de zapada, iar acest lucru il pot spune cel mai bine persoanele care locuiesc la ultimul etaj. Stim cu totii situatii in care tavanul s-a prabusit sau a inceput sa curga apa din el si asta se intampla doar pentru ca hidroizolatia cladirii este slaba sau nu are deloc, fiind prea veche.

Asadar, daca stii ca data de expirare a lucrarilor vechi a cam trecut, ar fi cazul sa chemi o firma pentru a-ti spune de ce este nevoie pentru a trece la lucru.

Hidroizolatia parcarilor

Cum parcarile subterane incep sa fie din ce in ce mai des construite si la noi (da, ne aflam in urma din acest punct de vedere, dar macar incepem sa dam semne de viata), acestea au nevoie de cele mai bune conditii pentru a putea sa fie folosite pentru cat mai multi ani. Asta inseamna si o hidroizolatie corespunzatoare, in conditiile in care infiltratiile de apa pot sa creeze niste efecte cu adevarat dezastruoase, putand chiar merge pana la daramarea completa a parcarilor.

In acest caz insa, lucrurile se mai complica un pic, pentru ca de aceasta data trebuie sa fie izolati si peretii, pentru a preveni infiltratiile de apa din sol. Nu este imposibil, dar procesul este mai complicat, dar si ceva mai scump.

Hidroizolatia spatiilor verzi

In conditiile in care acestea sunt amplasate direct pe sol, este destul de clar ca zona respectiva nu necesita hidroizolatie, insa la moda sunt acum gradinile sau jardinierele situate pe acoperisuri, terase sau chiar deasupra parcarilor si spatiilor subterane de care aminteam mai devreme. Iar acestea trebuie si udate, de aici nevoia de a hidroizola un astfel de spatiu.

Si aici procesul este unul de o mai mare complexitate, pentru ca pe deasupra stratului de izolant trebuie sa fie pus si pamantul pentru plante. Insa tehnica moderna a rezolvat fara prea mari probleme si astfel de nevoi.

Hidroizolatia pentru poduri sau alte pasaje

Evident, aici orice problema poate sa duca la o catastrofa, deci lucrarile ar trebuie sa fie realizate cu cea mai mare atentie. Podurile sunt constructii sensibile, iar functionarea lor depinde de multi factori. La fel si rezistenta si pentru asta obligatoria protectie impotriva apei care poate sa destabilizeze in timp orice constructie, oricat de solid ar fi ea construita.

Serviciile profesionale sunt cele mai bune

Chiar daca vorbim despre izolatia unul bloc, cea mai buna idee este sa apelezi la o firma care stie ceea ce face. Desi pare simplu in cazul unui acoperis sau a unei terase de bloc, hidroizolatia nu se realizeaza la intamplare.

Materialul preferat de constructori in aceasta situatie este bitumul, peste care se adauga un strat de polistiren extrudat, dar si alte materiale, in functie de tipul de constructie si de nevoile acesteia. Specialistii cunosc insa faptul ca bitumul se toarna la intamplare. Spre exemplu, temperatura buna pentru astfel de operatiuni este situata intre 5 si 35 de grade, iar umezeala trebuie sa fie evitata cu orice pret. In plus, mereu apar si pierderi de materiale, asa ca ar fi nevoie de expertiza unui specialist pentru a sti sa faci cumparaturile potrivite.

In cazul lucrarilor de anvergura, probabil ca ajutorul unei firme de specialitate este de la sine inteles, pentru ca doar ele au toate utilajele necesare unor astfel de proiecte. Iar daca esti din Bucuresti si ai nevoie de o mana de ajutor, firma specializata ináhidroizolatii si termoizolatii Conduraru poate sa fie o firma potrivita pentru tine. Acestia sunt implicati in tot felul de proiecte si realizeaza toate tipurile de lucrari. In plus, ofera si o garantie intre 10 si 12 ani, asa ca se poate spune ca serviciile lor sunt unele complete, pentru un timp indelungat.

Leave a Reply