Cum ma relaxez atunci cand sunt stresat

Stresul e nasol, nimanui nu ii place. Pot sa garantez, daca nu ma credeti. 🙂

Totusi, atunci cand acesta isi face de cap si tinde sa ne scape de sub control, trebuie sa luam masuri si sa-l indepartam pentru a nu deveni un factor deranjant.

Eu am metodele mele, probabil altii au metodele lor, insa daca tu nu ai nicio idee, poti fura cateva de la mine.

Spre exemplu, atunci cand sunt stresat, ma relaxez ascultand muzica. Insa nu orice fel de muzica, ci dau play unor playlist-uri usor de digerat, iar acestea includ adesea melodii precum „Stairway To Heaven” (de la Led Zeppelin) sau „Child in Time” (de la Deep Purple).

La fel de bine alung stresul si daca ma hotarasc sa ies in parc. Am norocul ca stau langa un parc marisor, asa ca pot da cate o tura de alergare atunci cand ma simt „prea incarcat”. Imi iau adidasii potriviti, treningul, telefonul si o sticla mica de apa si alerg cel putin 15 minute, cu sau fara oprire. In orice caz, daca esti la inceput, deci nu obisnuiesti sa alergi, atunci o poti face de acum inainte, insa in reprize scurte, de cateva minute.

„Sun un prieten” – asa s-ar putea numi ce-a de-a treia metoda anti stres pe care personal o folosesc. Il intreb de sanatate (ce mai face), imi spune ce mai e nou in viata lui, dupa care fac si invitatia de a ne vedea la un suc sau la o bere. Pana la urma, de ce nu? Daca l-am deranjat pe om si el, fara sa stie, mi-a facut ziua mai buna cu o vorba… buna? Merita premiat. 🙂

Totusi, inainte de a incerca una dintre aceste metode, fac un lucru si anume: stau departe de calculator. Avand in vedere ca lucrez o mare parte din timp din fata computerului, pe el il presupun a fi vinovatul numarul 1 in materie de stres, asa ca atunci cand vreau sa ma relaxez, prefer sa inchid calculatorul si sa ma bucur de ceea ce este in jurul meu. Lucru pe care ti-l recomand si tie!

Leave a Reply