Tigara electronica – buna sau nu?

Nu am fumat pana acum si cu siguranta nu o sa ma apuc de acum. Ce-i drept insa, in copilarie aveam tendinta si trebuie sa recunosc ca imi place si acum mirosul unei tigari, dar nu si mirosul unei camere de fumatori care este imbibata de tutun.

Ca oricare alt drog, acesta provoaca dependenta. Daca esti un fumator inrait ar trebui sa stii ca tutunul poate provoca pe langa impotenta, infertilitate atat la femei cat si la barbati, boli cardio-vasculare si arteroscleroza, carii, gripa si un sistem imunitar la pamant, helena, dar si cancer pulmonar. Conform unor studii, o tigara poate scurta cu aproximativ 8 minute viata celui care o consuma.

Pentru ca stiu ca o multime de persoane incearca in fiecare zi noi si noi metode de a se lasa de aceasta dependenta, vreau sa dezbatem impreuna subiectul tigara electronica. Pe internet e plin de site-uri care au oferte care mai de care mai tentante pentru a te lasa de fumat cu ajutorul tigarilor electronice. De altfel sunt o multime de branduri care comercializeaza astfel de produse si accesorii necesare unei buni functionari. Toate aceste lucruri nu pot insemna decat cerere mare din partea celor care sunt dependenti de acest viciu.

Ca o parere personala, eu as incerca sa ma las reducand treptat numarul de pachete, dupa care numarul de tigari fumate pe zi. De exemplu, saptamana asta as fuma doar 4 tigari pe zi, peste doua saptamani 3/zi, iar peste o luna cate una pe zi. Este doar un exemplu, nu am de unde sa stiu ce si cat fumati voi pe zi.

Oricum, din cate am inteles o tigara electronica EGO-E (Ego Europa) nu are gudron, scrum, nu provoaca un miros neplacut ca celelalte, o poti fuma oriunde doresti si probabil cel mai important, te ajuta sa te lasi treptat de fumat. Cel putin asta am citit pe unele site-uri, iar daca au sau nu dreptate va rog sa mi-o confirmati voi, cei care ati incercat tigara electronica.

Leave a Reply