De ce fotografia e o meserie frumoasa

fotografie nuntaDe mic mi-am dorit sa devin fotograf profesionist. Desi suna absurd, ai mei mi-au spus in repetate randuri ca nu am simt estetic, ceea ce, recunosc, m-a descurajat un pic. Totusi, nu indeajuns de mult incat sa iau aceasta afirmatie in serios.

Probabil parintilor nu le convenea ca nu vreau sa urmez nici in ruptul capului un trend care s-a pastrat (pana la mine) in familie: acela de a deveni avocat.

Acum sunt multumit, deoarece am ajuns un fotograf nunta bucuresti la care apeleaza foarte multa lume. Recunosc, inca nu mi-am recuperat investitia, insa timp este berechet.

In randurile care urmeaza o sa va spun cateva motive pentru care eu consider fotografia ca fiind una dintre cele mai frumoase meserii full time pe care le poti avea!

Desi inaintez in varsta, pe zi ce trece sunt tot mai creativ. Nicio sedinta foto nu este predata pana ce nu adaug un element definitoriu, particular. Acest lucru ma ajuta sa imi formez si un brand printre atatia fotografi.

De altfel, fotografia imi da sansa sa calatoresc in locuri indepartate de lume, unde probabil n-as fi ajuns vreodata daca n-as fi ales acest job. Locuri despre care pana acum cativa ani citeam doar in carti, acum le privesc live in fata ochilor. E minunat!

Fac alti oameni fericiti. Asta este probabil unul dintre cele mai importante lucruri! E minunat sa observi cum ceea ce faci se reflecta in mod direct in starea de spirit a celor care aleg sa lucreze cu tine.

Sa fii fotograf reprezinta o reusita si pentru faptul ca aceasta meserie iti da o extrem de mare libertate. Spre deosebire de un loc de munca stabil, intr-o corporatie, sa fii fotograf independent inseamna sa poti sa faci intr-adevar ce iti place. Poti sa iei tu deciziile finale, poti sa inovezi tu asa cum crezi de cuviinta si nu in ultimul rand… poti sa muncesti cand vrei tu! Ultimul lucru insa se reflecta si in castigul pe care il numeri la final de luna. Ma simt nevoit sa spun asta pentru ca da, nici in acest domeniu, nu fug cainii cu covrigi in coada, mai ales daca nu te ocupi intens de promovarea propriului tau nume. Concurenta este acerba, deci crearea unui brand personal este sfatul meu de incheiere!

Leave a Reply