Avertizari Meteo de Ultima Ora: Atentionarea ANM Până Luni

Atentionare de vreme de la ANM inclusiv luni, 5 februarie:

Începând de luni dimineață la ora 08:00 și până luni seara la ora 22:00, se anunță Cod galben de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, precum și precipitații moderate la munte.

Potrivit informațiilor furnizate de ANM, vântul va prezenta intensificări în diverse regiuni, cu rafale de 70…100 km/h la munte și viteze de 65…75 km/h în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei. În alte zone precum Crișana, Maramureș, Dobrogea, Banat, Moldova și restul Olteniei și Munteniei se vor înregistra intensificări locale și temporare ale vântului, cu viteze generale de 55…60 km/h. De asemenea, în zona de munte se vor înregistra precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ploi, care vor duce la topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini de peste 1700 m va ninge viscolit.

Vântul va continua să prezinte intensificări și în zilele următoare la munte, local și temporar și în restul teritoriului, însă la viteze mai reduse.

De asemenea, în același interval de timp, respectiv luni, 5 februarie 2024, de la ora 08:00 până la ora 22:00, va fi în vigoare și un Cod portocaliu, cu intensificări susținute ale vântului și zăpadă viscolită la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h și se va înregistra viscol și vizibilitate foarte redusă.


În astfel de condiții meteorologice, este recomandabil să fii precaut și să iei anumite măsuri de siguranță, cum ar fi:

  1. Evită deplasările neesențiale, în special în zonele afectate de intensificări ale vântului și precipitații.
  2. Asigură-te că ai la tine echipamentul necesar în caz de urgență, cum ar fi un kit de prim ajutor.
  3. Fii la curent cu informațiile meteo și urmărește sfaturile și recomandările autorităților locale.

Chiar daca vremea ne face inca mici probleme, pe site a aparut colectia cu geci de primavara 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *