Curatenia se face mult mai usor cu un aspirator robot

Curatenia este una dintre activitatile curente pe care o desfasuram fiecare cu regularitate in propriile locuinte.

Efectuarea curateniei presupune in primul rand indepartarea prafului depus in exes si a altor particule de murdarie.

De regula, atmosfera din marile orase contine mari cantitati de praf si prin urmare se impune sa facem in mod frecvent curatenie pentru a mentine un grad optim in ceea ce priveste nivelul prafului continut in aerul pe care il respiram in casa.

Pentru a usura munca in timpul efectuarii curateniei este prioritar sa avem la indemana un aspirator, mai ales daca locuim in mediul urban.

Achizitia unui astfel de aparat nu va fi niciodata prea costisitoare si va rezolva mentinerea unui grad de curatenie corespunzator.

Primele tipuri de aspiratoare au aparut cu mult timp inainte sa apara internetul. Mai exact, la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Atat aspiratoarele clasice, cat si cele moderne, cum este, de pilda, acel aspirator robot care aspira singur au in comun un principiu de functionare care consta in formarea unui vid ce are rolul de a atrage praful concomitent cu alte particule de mizerie existente la nivelul unei zone plane.

Dupa ce murdaria este filtrata urmeaza ca ea sa fie retinuta intr-un vas colector special, situat in interiorul aspiratorului.

Desi modul de functionare s-a mentinut, totusi, sub aspect tehnic s-a produs in timp o continua imbunatatire.

Este vorba despre diferite particularitati tehnice care s-au modificat si anume: cresterea puterii de atragere a prafului, scaderea gradului de zgomot pe care aparatul il va produce in timpul functionarii, reducerea consumului de energie electrica, etc.

De-a lungul timpului s-au schimbat si felul duzelor si a periilor cu care este prevazut aspiratorul. Totodata, au aparut schimbari si in ceea ce priveste recipientul de praf.

De asemenea, aspiratoarele moderne, adica modelele tip robot difera de cele clasice atat ca marime, cat si ca design.

La aspiratoarele vechi colectarea particulelor de murdarie se face intr-un sac care e confectionat din hartie sau pur si simplu din panza.

La aspiratoarele cu sac de hartie trebuie sa schimbi frecvent sacul, iar acest lucru implica un cost in plus.

Sacul de hartie se arunca la gunoi dupa ce va fi umplut de praf. Sacul nou de hartie trebuie asezat exact pe locul fostului sac, altfel exista riscul ca in timpul aspirarii o parte din praf sa se imprastie spre exterior.

Sacul din panza trebuie curatat dupa fiecare intrebuintare, asadar din punct de vedere al confortului nu se poate compara, de pilda, cu un aspirator robot care aspira singur.

Pretul aspiratoarele prevazute cu sac este accesibil pentru cei mai multi dintre noi. In magazine e disponibila o mare varietate de aspiratoare prevazute cu un astfel de sac, insa variantele moderne par sa le ia usor, dar sigur locul in topul aparatelor de facut curatenie din prisma confortului sporit pe care acestea din urma il ofera in procesul de aspirare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *