Aspecte pozitive si negative ale tigarii electronice

Anul 2003 a reprezentat o adevarata revelatie pentru fumatori, deoarece acest an a fost cel in care s-a inventat tigara electronica, un produs care in 10 ani avea sa devina o adevarata moda si o adevarata alternativa la tigarile normale. Tigara elecronica a fost inventata de un doctor chinez, carea reusit sa combine elementele placute ale tigarii intr-un obiect asemanator acesteia, dar sa scoata toate elementele neplacute si nesanatoase din ea.

Tigara electronica este construita dintr-o baterie reincarcabila, un cartus unde se introduce nicotina lichida si un atomizer. Practic, ceea ce face este sa incalzeasca nicotina si sa iti ofere aburi, care ofera acelasi miros ca al fumului de tigara, insa mult mai sanatos.

Cu siguranta, tigara electronica beneficiaza de numeroase aspecte pozitive. In primul rand aceasta poate fi fumata oriunde si oricand, deoarece fumul sau lipseste cu desavarsire, fapt ce o face sa nu fie deranjanta pentru nimeni si sa nu genereze un fumat pasiv, atat de discutat si hulit in perioada in care tigarile clasice erau la mare cautare.

Un alt aspect pozitiv al acestei tigari este faptul ca, desi are acelasi efect si ofera aceeasi placere ca o tigara obisnuita, contine cu 4000 de substante cancerigene mai putin, ceea ce o face mult mai sanatoasa decat o tigara clasica.

O astfel de tigara mai aduce cateva aspecte pozitive, care cu siguranta nu trebuie neglijate. In primul rand, elimina orice miros neplacut din haine si din gura, este foarte mobila si usor de purtat peste tot, poate sa fie fumata cu diverse arome si nu ingalbeneste unghiile.

Ca orice produs insa, prezinta si cateva aspecte negative. Unul dintre acestea este prezenta nicotinei, care nu este sanatoasa in orice forma s-ar afla. Nicotina produce dependenta, insa nu este neaparat nesanatoasa. De asemenea, un aspect negativ ar fi si faptul ca, in ciuda faptului ca elimina 4000 de substante cancerigene, pastreaza cateva substante care pot fi nesanatoase.

Cu toate aspectele negative insa, este mult mai eficienta si mult mai sanatoasa decat o tigara normala, iar daca esti fumator si nu te poti lasa de fumat, este o alternativa excelenta prin care iti poti alimenta viciul fara sa risti sa te imbolnavesti grav sau sa ii imbolnavesti pe cei din jur.

Un comentariu

  1. prima grija a oricarui fumator sunt bani, iesi mult mai ieftin cu tigara electronica, dar totusi cred ca este mult mai nociva decat una facuta din tutun. plus ca pentru ati potoli setea de o tigara buna pufai la cea electronica pana te plictisesti…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *