Cum sa devii mai bun in tot ceea ce faci si sa fii multumit de tine, asa cum esti!

In loc sa te compari cu alte persoane, compara-te cu ceea ce ai fost in trecut. Astfel vei realiza cat de departe ai ajuns.

Daca vei concura continuu cu tine insuti atunci vei deveni mai bun. Noi toti avem imperfectiuni, astfel si cei pe care ii admiram si cei cu care ii comparam pot avea propriile imperfectiuni pe care noi nu le cunoastem.

In loc sa ne gandim la imperfectiunile noastre, ar fi bine sa ne gandim ca noi, oamenii, ne completam unii cu altii in aceasta lume. Daca toti am avea ceea ce ar avea o singura persoana, atunci ar fi cu siguranta o lume plictisitoare.

Imperfectiunile noastre fac aceasta lume sa fie una placuta si plina de culoare. In loc sa fii invidios pe alte persoane, ar trebui sa apreciezi succesul si realizarile acestora. Daca iti faci timp pentru a invata cat de mult efort si sacrificii au depus acesti oameni pentru a atinge succesul atunci vei invata sa ii apreciezi mai mult, mai degraba decat sa te comparii in mod direct cu ei.

Multi oameni nu reusesc sa vada propriile potentiale pentru ca acestia incontinuu sunt preocupati de realizarile si posesiunile altora. Nu te mai compara cu altii si fii mai atent la propriile aptitudini. Cine stie? S-ar putea sa ai o abilitate pe care ceilalti nu o au.

Tu nu poti fii de succes daca monitorizezi in mod constant si regulat pe altii, in loc sa te concentrezi pe propriile capacitati si aptitudini.

Renunta sa te compari cu altii si incearca, daca poti, sa faci o plimbare. De exemplu, in imprejurimi. Vezi ce schimbari s-au petrecut in jurul tau. Aceasta te va ajuta sa iti schimbi gandirea imediat. Repeta acest lucru si alte metode de destindere pentru a fi fericit cu adevarat, orientat deci spre lucruri reale si nu pe ceea ce nu ai.

Leave a Reply