Masuta pentru laptop buna pentru a lucra din picioare

Am urmarit acum cateva saptamani o editie a emisiunii iLikeIT prezentata de George Buhnici, in care acesta ne vorbea de beneficiile pe care le au cei care muncesc din picioare. Am observat ca multe corporatii si companii au adoptat acest model de lucru, daca ii putem spune asa, astfel incat angajatii sa dea un mai bun randament.Pentru mine stirea asta a venit la fix deoarece si asa am mici probleme cu coloana, dar si cu fundul de la prea mult stat pe scaun. Ma dor ambele parti ale corpului deoarece uneori intrec masura cand vine vorba de munca si trec lejer de 8 ore de stat pe scaunul de birou, bineinteles cu mici pauze. Totusi, problemele nu au disparut de la sine si acum imi caut si eu masuta pentru laptopul de pe care lucrez in fiecare zi.

Am vazut in cadrul aceleiasi emisiuni ca si seful unui magazin cunoscut in online pe nisa IT, lucreaza de ceva vreme stand in picioare. Spunea ca si-a gasit o masuta cu vreo 30 lei, daca nu ma insel. Nu stiu de unde si-a luat-o, dar tare as vrea si eu una.

Ma gandesc sa merg la o firma care face mobila la comanda pentru ca e mai complicat ceea ce vreau eu. Caut o masuta cu doua etaje, unde un etaj e pentru a pune mouse-ul la nivelul mainilor si mai sus, un alt etaj pentru ecran, la nivelul ochilor. Am fost prin diverse supermarket-uri, insa nu am gasit pana acum ceea ce doresc. Ori au mai multe etaje, compartimente sau cum se mai numesc, dar sunt prea inalte, ori au doar un etaj. De altfel, am o masuta acasa compartimentata exact cum vreau, dar e prea inalta.

Mentionez ca masuta pe care o caut se aseaza pe masa principala de birou. Preferabil sa fie ajustabila ca sa nu mai fie probleme la inaltime si sa o asez cum doresc.

Statul prelungit pe scaun poate provoca boli grave, atentioneaza specialistii, in timp ce daca alegi sa lucrezi din picioare, sangele circula mai repede prin corp si in acelasi timp dispare si acea stare de somnolenta, leneveala. Bineinteles, asta nu inseamna ca daca vei lucra numai din picioare nu vei mai avea probleme, ci e recomandat sa alternezi programul de munca astfel: cateva ore din picioare, cateva ore din scaun.

Eu vreau momentan recomandari de la voi. Stiti de unde as putea face rost de ceea ce caut?

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *