Noua afacere, spatiul si echipamentele necesare

De cativa ani cochetez cu afacerile online, insa in ultima perioada de timp chiar daca se spune ca pe internet lucrurile functioneaza mult mai simplu, eu am inceput sa ma gandesc la o afacere offline. Internetul nu este atat de sigur pe cat pare si investitiile uneori ajung sa fie aceleasi cu cele pe care le bagi intr-o afacere traditionala.

Avand la dispozitie niste economii si posibilitatea de a face un imprumut bancar daca este nevoie, am inceput sa ma orientez catre deschiderea unui bar cu sala de biliard si alaturi, in acelasi spatiu, si un fast-food. Problema principala o reprezinta tocmai spatiul pentru ca preturile difera destul de mult in functie de locatie. Spre exemplu, in zona centrala a unui oras mare costul este foarte ridicat, bineinteles, daca vreau ca totul sa se desfasoare la parter. Am gasit un spatiu perfect pentru bar, situat la etajul 1, insa ma gandesc ca fast-food-ul ar trebui sa aiba mai multa vizibilitate daca doresc ca afacerea sa fie profitabila.

De altfel, o alta problema cu care ma confrunt este echipamentul de care am nevoie pentru a da drumul localului. Este destul de costisitor si nici nu am experienta necesara pentru a sti ca aleg numai ce am nevoie si nu si alte lucruri care probabil nu o sa-mi foloseasca. Am gasit un site cu echipamente bucatarie pentru fast-food si din cate am inteles, ar trebui sa cumpar: cuptor cu microunde, rotisor, aparat de facut lipii, aparat de facut kebab, plita, dar si friteuza. Pentru bar am nevoie, pe langa masa de biliard, si de automat de cafea, dozator cu suc, aparat de lustruit pahare si de spargator de gheata. Bineinteles, se subintelege ca o sa-mi trebuiasca si cateva frigidere, dar si alte lucruri pe care le are pana la urma si un magazin alimentar. De asemenea, nu mai mentionez cata bataie o sa am probabil din cauza actelor pe care va trebuie sa le inchei ca totul sa functioneze in conditii optime si in perfecta legalitate.

Pana la marea deschidere insa, caut o firma care sa imi ofere consultanta in alegerea celor mai bune echipamente HoReCa. Poate aceasta o sa ma ghideze si in alegerea spatiului potrivit pentru noua afacere. Aveti recomandari sau cunoasteti persoane care isi pun la dispozitie experienta acumulta de-a lungul anilor in acest domeniu pentru a-i ajuta pe cei mai putini initiati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *