Dupa iarna, primavara. Si dupa, ce mai urmeaza? Uneori o alergie

Odata cu venirea primaverii apar si alergiile de sezon care se traduc prin stranut puternic, secretie nazala apoasa abundenta, gat inflamat sau lacrimare abundenta si ochi rosii, etc.

Aceasta reactie anormala inflamatoare e produsa de anumite substante care se numesc alergene. Inflamarea mucoasei de la nivelul tractului respirator se poate complica prin rinite, sinuzite si bronsite.

Primavara debuteaza si cu crize acute de astm. De regula, ele apar la copii si adolescenti, adulti tineri.

Daca unul din parinti este alergic la unul din alergeni atunci si copiii lor au sanse foarte mari sa dezvolte o alergie. Cu alte cuvinte, putem spune ca exista o predispozitie genetica ereditara.

Primavara alergia este produsa de polenul arbustilor sau al pomilor. Ca sa tratam alergiile mai intai trebuie sa depistam factorul care le-a produs. In acest scop se fac anumite teste cutanate.

Trebuie sa evitati in primul rand praful, acarienii, parul de animale, fumatul. Trebuie de asemenea sa evitati polenul.

Dupa ce a fost identificat alergenul, se incepe tratamentul cu substante numite antihistaminice sau se face un tratament de desensibilizare la alergenul depistat.

Pentru vindecarea alergiilor puteti aplica si tratamente naturiste. De exemplu, pentru stranut un bun remediu poate fi ceaiul de trifoi rosu sau urzica.

Secretiile nazale cronice pot fi combatute cu usturoi datorita substantelor bacteriene pe care acesta le contine.

Ceaiurile de cimbru si eucalipt sunt benefice pentru congestia si inflamarea pielii. Se va aplica o cataplasma din aceste plante direct pe piele.

O importanta mare pentru persoanele alergice o are si dieta. Trebuie sa evitati alimentele care contin multe aditivi, cele care va fac rau si chiar unele produse lactate.

Trebuie sa consumati alimente bogate in vitamina C deoarece aceasta are proprietati antihistaminice. Extractul din scoarta stejarului alb este deosebit de benefic pentru tratamentul sinuzitei.

De asemenea, foarte importante sunt si galbenele deoarece acestea ajuta la refacerea tesuturilor.

Din dieta celor alergici nu trebuie sa lipseasca alimentele ce contin calciu si magneziu. Important este si sulful, mai ales in alergiile provocate de par de animale sau de praf.

Sulful este benefic si in alergiile care sunt provocate de unele medicamente. De asemenea, foarte important este si zincul, care este un antioxidant care stimuleaza sistemul imunitar.

Benefice in tratamentul alergiilor sunt si vitaminele. Importanta din acest punct de vedere este vitamina E, care stimuleaza sistemul imunitar. Impreuna cu seleniu, vitamina E lupta impotriva radicalilor liberi.

Vitamina A si zincul intaresc si ele sistemul imunitar. Vitamina B este importanta pentru functionarea normala a glandelor suprarenale care produc cortizonul, ce neutralizeaza factorii alergici.

Homeopatia poate folosi si ea cu succes in tratamentul diferitelor forme de alergie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *