In ce situatii te poti confrunta uneori cu caderea parului?

Caderea parului afecteaza in mod deosebit barbatii. Femeile sunt afectate intr-o proportie mai mica.

Cauzele caderii parului atat la barbati cat si la femei sunt multiple. In functie de cauza care a determinat caderea parului se aplica tratamentul corespunzator.

Una dintre cauzele frecvent intalnite o reprezinta stresul emotional care poate aparea din foarte multe motive. In aceasta situatie este afectat ciclul de viata a firului de par.

Caderea parului poate fi insa diminuata daca starea emotionala care a determinat-o dispare.

Caderea mai accentuata a parului se poate intalni si in cursul sarcinii. Dupa nastere acest fenomen se poate ameliora.

De asemenea, administrarea unei cantitati mai mari de vitamina A decat doza zilnica necesara poate determina caderea parului.

Daca depasesti doza zilnica de 5000 UI prin administrarea de suplimente pe baza de vitamina A trebuie sa intrerupi folosirea acesteia pentru un timp ca sa impiedici in acest fel caderea excesiva a parului.

O alimentatie saraca in proteine se poate face si ea vinovata de caderea parului deoarece in acest caz este afectata regenerarea parului.

Pentru a contracara acest lucru este indicat sa incluzi in alimentatie produse pe baza de carne, peste sau oua.

O alta cauza de cadere poate fi de natura genetica. Acest lucru se intalneste mai ales la femei. In acest caz, firele de par se subtiaza si se rup cu usurinta.

Daca te confrunti cu o astfel de problema poti apela cu usurinta la diverse produse pentru a intari firul de par.

In prezent exista multe tratamente pentru regenerarea firului de par.

Alti factori caderea parului des intalniti:

O cauza des intalnita este data de administrarea de anticonceptionale care provoaca un dezechilibru al hormonilor androgeni.

Un dezechilibru al acestor hormoni poate provoca si alopecia cand vine vorba de barbati.

Inainte de a lua anticonceptionale trebuie sa mergi la un ginecolog care iti va prescrie tratamentul adecvat.

Caderea parului poate fi determinata si de deficitul de fier care provoaca anemia. Aceasta afectiune este frecventa la femeile care au varsta mai mare de 20 ani.

Deficitul de fier din sange poate fi detectat prin efectuarea unor analize de sange.

Femeile care au nivelul de fier in sange mai mic decat cel normal trebuie sa ia suplimente de fier si sa consume alimente bogate in fier, precum e ficatul de pui, galbenusul de ou, etc.

Persoanele care sufera de hipotiroidism acuza in mod frecvent caderea accentuata a parului.

In acest caz se recomanda medicamentele prescrise de medicul endocrinolog pentru a normaliza nivelul de hormoni tiroidieni.

Caderea parului poate aparea si la acele persoane care doresc sa slabeasca foarte repede. Acestea fie se infometeaza, fie urmeaza diete foarte stricte afectand in acest fel aportul de vitamine si minerale de care organismul are nevoie.

Dupa astfel de regimuri de slabit urmeaza o perioada destul de mare pana cand incetineste caderea parului.

O alta cauza a caderii acestuia este reprezentata uneori si de sindromul ovarelor polichistice deoarece in acest caz creste nivelul de hormoni androgeni. In aceasta afectiuni poate creste in mod vizibil parul de pe fata sau de pe corp.

Daca suferi de un astfel de sindrom este necesar un tratament pe o perioada mare de timp. In acest caz e recomandat sa adopti o dieta speciala, sa faci in fiecare zi exercitii fizice, sa iei anticonceptionale.

Pierderea parului se produce in general atunci cand foliculii isi pierd capacitatea lor de a produse keratina, substanta care contribuie la cresterea parului.

Caderea excesiva apare si in afectiunea numita alopecia aerata, o boala autoimuna.

De asemenea, caderea excesiva a parului poate aparea intr-o infectie fungica a scalpului pentru ca ciuperca poate infecta foliculii de par. Acest tip de pierdere a parului este temporara si parul va creste din nou daca se aplica tratamentul adecvat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *