Frigiderul sau combina frigorifica, un element nelipsit din bucataria fiecaruia. Cum facem alegerea potrivita?

Frigiderele sau combinele frigorifice sunt aparate electrocasnice indispensabile intr-o bucatarie obisnuita.

Frigiderele au congelatorul decat combinele frigorifice, de aceea multi oameni opteaza pentru cele din urma.

Vrei sa-ti cumperi o combina frigorifica noua? In functie de spatiul de care dispui in bucatarie, poti opta pentru o combina frigorifica de o anumita dimensiune.

In general, latimea acestora variaza intre 55 si 70 cm, iar inaltimea intre 160 si 200 cm. In acelasi timp, atunci cand vrei sa achizitionezi o combina frigorifica noua trebuie ca aceasta sa aiba un volum interior care sa fie adaptat la nevoile familiei tale.

In functie de bugetul de care dispui in prezent, poti sa cumperi fie un frigider sau o combina frigorifica clasica, fie un frigider sau o combina frigorifica no frost.

Cele doua categorii se deosebesc prin modul in care sunt racite alimentele. La cele clasice, frigiderul se dezgheata automat dupa un anumit interval de timp. Congelatorul insa, trebuie dezghetat manual. Acesta este de fapt principalul inconvenient al combinelor frigorifice clasice.

In ultimul timp, frigiderele si combinele de tip no frost se fabrica pe scare larga. La acest tip de aparate electrocasnice, racirea alimentelor se face prin intermediul curentilor de aer rece care patrund atat in frigider cat si in congelator prin niste fante.

Daca vrei o combina frigorifica no frost esti avantajat deoarece nu trebuie sa mai faci decongelera congelatorului. In plus, aceste combine frigorifice asigura o racire mai rapida a alimentelor, spre deosebire de cele clasice.

La nivelul congelatorului nu se mai formeaza gheata si astfel alimentele inghetate nu se mai lipesc intre ele, asa cum se intampla la cele cu sisteme de racire clasice.

Deci iata inca un beneficiu al combinelor frigorifice no frost. Si sub aspectul pretului exista diferente intre cele doua tipuri de aparate electrocasnice.

In timp ce cele clasice tind sa fie mai ieftine, cele no frost au un pret mai mare. Cand achizitionezi o combina frigorifica noua esti interesat de consumul de energie al acesteia.

In comparatie cu cele cu sistem de racire clasic, cele de tip no frost consuma mai multa energie, iar aici de cele mai multe ori vorbim de o diferenta de 50%.

La acest dezavantaj al combinelor frigorifice no frost se adauga inca unul si anume, un volum interior mai mic in comparatie cu cele clasice care au aceleasi dimensiuni exterioare.

Daca vrei ca alimentele proaspete sa reziste mai mult timp, poti sa cumperi o combina frigorifica dotata cu filtru antibacterian. In acest fel, asa scapi si de mirosurile neplacute care se acumuleaza datorita diferitelor alimente pe care le ai in frigider.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *