Ce trebuie sa stii inainte de a instala WordPress

WordPress este unul dintre cele mai performante si utilizate CMS-uri (content management system) la nivel mondial. Pe aceasta platforma ruleaza toate blogurile mele si nici nu iti inchipui ce site-uri complexe poti realiza cu un asemenea tool. Nu sunt nicidecum un specialist in WordPress, insa iti pot da cateva sfaturi legate de acest subiect din propria experienta.

Presupunand ca stii ce este aceea o baza de date, un client FTP sau cPanel, imi permit sa intru direct in paine si sa iti spun sa alegi orice alt username in afara de cel default, adica „admin” pentru a te feri macar de 1% din evenimentele neplacute pe care le poti intampina din pricina unor atacuri. Si daca tot suntem la capitolul securitate, verifica inainte de toate de unde provine fiecare tema si fiecare plugin pe care urmeaza sa le instalezi. Cel mai indicat ar fi sa le descarci de pe site-ul oficial WordPress, insa mare atentie ca si acolo se gasesc mai ales pluginuri cu vulnerabilitati. De aceea, ratingul dat fiecarui addon te va ajuta sa faci o alegere mai buna. Nu uita sa actualizezi de fiecare data la ultima versiune, deoarece aceasta este oricand mai stabila.

In rest, WordPress vine deja cu niste setari prestabilite ok, mai putin pe partea de SEO. Aici ai insa la dispozitie mai multe unelte, dar mai intai trebuie sa arunci o privire la meniul Settings > Permalinks si sa schimbi din „Default” in „Post Name” afisarea linkurilor pentru a fi cat mai usor retinute de utilizatori si totodata usor descifrabile pentru motoarele de cautare precum Google sau Bing. Din meniul Settings > General > WordPress Address si Site Address seteaza adresa URL sub forma http://www.blogulmeu.tld. Nu uita insa nici de pluginurile de baza, printre care se numara WordPress SEO by Yoast, o unealta care face cam tot ce trebuie in materie de optimizare On-Page. De cea Off-Page se pot ocupa oamenii de la seoromania.ro. 🙂

Documenteaza-te de ce este bine sa folosesti functia „Read More” la articole si de ce trebuie sa ai un fisier numit robots.txt care sa blocheze accesului spiderului Google la anumite pagini.

In ceea ce priveste viteza de incarcare a propriul website, daca ai impresia ca merge greoi, optimizeaza imaginile inainte de a le urca in Media Library si foloseste un plugin de cache daca ai foarte multe vizite. Nu exagere insa cu pluginurile, nu ai nevoie de foarte multe daca stii cum sa le configurezi asa cum trebuie.

Deocamdata atat despre WordPress, tu ce crezi ca mai este de spus?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *