Bicicletele care te ajuta sa slabesti, din ce in ce mai populare in randul celor pasionati de fitness

31 ian.

Asa cum ii spune si numele, bicicleta de fitness este deosebit de utila pentru acele persoane care vor sa slabeasca.

Cele mai cunoscute tipuri de astfel de biciclete sunt biciclete eliptice si cele medicale.

Exercitiile efectuate cu bicicleta eliptica sunt mai intense decat cele cu bicicleta medicala.

In cursul unei ore de antrenament cu bicicleta eliptica se ard circa 800 de calorii.

Totusi, daca alegi sa faci exercitii numai cu bicicleta eliptica trebuie sa stii ca aceasta nu solicita foarte mult articulatiile si nu are un efect imediat in ceea ce priveste cresterea masei musculare.

In general, un antrenament de circa jumatate de ora, facut saptamanal, are un efect benefic asupra activitatii aparatului cardiovascular si are un efect favorabil in mentinerea conditiei fizice.

Bicicleta eliptica este indicata indeosebi pentru cei care practica atletismul si doresc sa faca un antrenament la domiciliu, pentru mame (dupa nastere), pentru mentinerea sanatatii aparatului cardiovascular si cel muscular la persoanele in varsta, pentru mentinerea conditiei fizice.

De asemenea, bicicleta eliptica este foarte indicata pentru persoanele foarte ocupate care nu au timp dupa job pentru un program de exercitii la sala de fitness.

In general, orice incepator poate face exercitii cu o astfel de bicicleta pentru slabit acasa, unele exercitii fiind indicate si pentru persoanele care acuza dureri sau afectiuni la nivelul gambelor sau gleznelor.

Antrenamentele regulate cu o bicicleta eliptica determina imbunatatirea tonusului si a flexibilitatii, cresterea densitatii osoase, scaderea stresului.

Totodata se remarca efecte benefice asupra mentinerii sanatatii mentale si asupra sistemului imunitar.

O persoana care se antreneaza in mod regulat cu o bicicleta eliptica devine mai energica si capata o stare de sanatate mai buna.

Miscarea efectuata cu bicicleta eliptica are efect atat asupra partii inferioare, cat si asupra partii superioare a corpului.

Cu o astfel de bicicleta efectuezi o miscare eliptica. Rezultatul va fi reprezentat de o mai buna stare a sanatatii organismului.

Cele mai multe biciclete pentru slabit acasa sunt prevazute cu ghidoane, care actioneaza concomitent asupra bratelor si picioarelor.

Pe piata exista biciclete eliptice cu motor in fata, cu motor in spate si altele cu blocul motor situat central.

Cele cu motor in spate iti ofere o stabilitate mai buna si se intretin mai usor.

Pentru unele persoane bicicletele de slabit cu motor in fata sunt relativ incomode. Acestea costa mai putin decat cele care au situat motorul in spate.

Trebuie sa mai stii ca exercitiile efectuate cu bicicleta eliptica implica un consum de energie mai mare in comparatie cu cele efectuate cu bicicleta medicala.

Cele mai folosite biciclete eliptice sunt cele dotate cu motor in spate, deoarece in acest caz nu se exercita o tensiune la nivelul spatelui utilizatorului.

Acest tip de biciclete de fitness iti ofera posibilitatea sa efectuezi miscari echivalente cu cele pe care le faci atunci cand alergi.

In acelasi timp biciclete eliptice cu motor in spate sunt mai usor de intretinut si ofera mai multa stabilitate utilizatorului.

In prezent cele mai multe biciclete eliptice sunt dotate si cu un computer de bord care este foarte util in timpul antrenamentelor intense.

Bicicleta medicala este deopotriva pentru cei care urmaresc mentinerea conditiei fizice. Totodata acest tip de bicicleta este recomandata si pentru cei care doresc mentinerea aparatului cardiovascular.

Aceste biciclete medicale au un efect favorabil asupra musculaturii picioarelor si cresc rezistenta generala a organismului.

Pretul bicicletelor medicale este in general accesibil pentru oricine care isi doreste sa achizitioneze un aparat de fitness modern.

Acest din urma tip de biciclete pentru slabit pot fi folosite la fel de bine atat de catre cei incepatori, cat si de catre cei avansati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *