Fulgii de ovaz, cerealele mele preferate dis-de-dimineata

De ce fulgii de ovaz sunt cerealele mele preferate? Pentru ca… sanatate!

Ciuda? Ok, o sa ma explic…

Ovazul este un aliment complex care contine carbohidrati cu absorbtie lenta, fibre, proteine, vitamine si substante minerale.

Ovazul, aceasta cereala integrala poate fi gasita in orice magazin cu produse alimentare. Atunci cand cumperi ovaz trebuie sa citesti cu atentie eticheta, sa-l alegi pe cel care nu contine un aport suplimentar de zahar si care este rafinat mai putin.

O ceasca de ovaz contine 4 gr de fibre, 6 gr de proteine si furnizeaza circa 160 calorii.

O ceasca de ovaz contine circa 4 gr de grasimi mononesaturate si polinesaturate si nu contine colesterol.

Ovazul contine vitamina E si vitamine din grupul B. Dintre minerale se mai remarca magneziul, calciul, fierul, cuprul, zincul si manganul.

Ce beneficii prezinta ovazul pentru sanatate?

In primul rand, ovazul grabeste procesul de slabire. Cei care isi doresc sa slabeasca rapid trebuie sa consume in fiecare zi ovaz sub diferite forme.

Ovazul contine fibre solubile care ajung in stomac si isi maresc volumul in contact cu apa si absorb toxinele si grasimile nesanatoase.

Datorita fibrelor solubile, ovazul confera rapid senzatia de satietate care ramane timp indelungat.

Ovazul poseda si capacitatea de a scadea nivelul colesterolului. Odata cu scaderea nivelului de colesterol, scade si tensiunea arteriala.

S-a observat ca persoanele care consuma regulat ovaz prezinta un risc scazut de aparitie al bolilor cardiovasculare.

De asemenea, cei care consuma in mod regulat ovaz prezinta un risc scazut de a face diabet zaharat de tip 2 deoarece fibrele solubile regleaza glicemia.

Ovazul este indicat pentru persoanele care un tranzit intestinal lent. Acesta reduce riscul de cancer de colon datorita fibrelor solubile care absorb toxinele si substantele care ar produce tumori.

Ovazul participa la absorbtia substantelor nutritive la nivelul intestinului subtire. De asemenea, el grabeste eliminarea enzimelor pancreatice.

Acesta are rolul de a preveni constipatia si este benefic pentru tratarea sindromului cunoscut sub numele de colon iritabil.

Totodata, ovazul mentine energia organismului la cote optime.

Acum vedeti de ce fulgii de ovaz sunt cerealele mele preferate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *