Vom asista oare in scurt timp la vanzarea Yahoo?

La sfarsitul anilor 1990, Yahoo! furniza cele mai populare servicii online. Totodata, detinea suprematia pe internet prin lansarea cunoscutului portal yahoo.com. Intre timp, aceasta companie nu a mai putut tine pasul, fiind devansata de cei doi mari concurenti, Google si Facebook.

Aceasta companie furniza servicii online a caror valoare scade treptat, in mod vizibil, indeosebi in ultimii ani. Se estimeaza ca in luna octombrie a acestui an, valoarea acestor servicii ar fi de circa patru miliarde de dolari.

Compania Yahoo! detine insa actiuni deosebit de valoroase: e vorba atat de participatia de peste treizeci de miliarde de dolari la marele gigant online Alibaba, cat si participatia de peste opt miliarde de dolari la portalul Yahoo! Japonia.

Din 2012, Marissa Mayer este director general al companiei Yahoo!. In ultimul timp, consiliul director al companiei a organizat mai multe intruniri pentru a decide vanzarea afacerii de baza a companiei.

Dupa unele surse, se pare ca Yahoo! intentioneaza sa vanda si participatia detinuta la Alibaba. Daca Yahoo! ar vinde pe langa afacerea de baza si participatia detinuta in China ar rezulta o suma de aproximativ 30 de miliarde de dolari, care i-ar permite sa-si aleaga un alt drum.

In ultima instanta, ramane de vazut care va fi cumparatorul interesat sa preia serviciile online si sa duca mai departe celebrul brand Yahoo!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *