Despre Alibaba, Jack Ma si puterea comertului online

Asa cum am spus si intr-un alt articol, dupa terminarea facultatii, Jack Ma se angajeaza ca profesor de engleza, dar in scurt timp renunta pentru ca obtinea doar 12 dolari pe luna.

Dupa aceasta, isi depune CV-ul in foarte multe locuri incercand sa isi gaseasca o slujba mai bine platita. A aplicat chiar si pentru un post de vanzator la KFC, dar nu a fost acceptat.

In 1995, Jack Ma s-a deplasat in SUA impreuna cu o companie chineza. Atunci a venit in contact prima data cu internetul si a ramas impresionat de acest fenomen. Astfel, el s-a hotarat sa inceapa o afacere online.

Timp de patru ani a initiat doua proiecte care au esuat insa in cele din urma. A urmat un al treilea proiect pe care Jack Ma l-a initiat impreuna cu alte saptesprezece persoane. Acest din urma proiect se referea la infiintarea unui magazin online, care a fost numit Alibaba.

Fondarea site-ului Alibaba de catre grupul condus de Jack Ma in 1999 a avut un foarte mare succes si in scurt timp a atras foarte multi membri din intreaga lume. La sfarsitul anului 1999 au aparut si primii investitori.

Compania Alibaba se dezvolta din ce in ce mai mult in timp si un pachet de 40% din actiunile companiei este achizitionat de Yahoo, care a investit in cele din urma in 2005 fabuloasa suma de 1 miliard de dolari.

La randul sau, Yahoo a recapatat imediat investitia deoarece succesul Alibaba nu a incetat.

In 2013 Jack Ma afirma ca nu banii sunt foarte importanti intr-o afacere, ci in primul rand trebuie casigata increderea oamenilor, iar in acest caz vorbim cu siguranta de reusita acestui lucru, avand in vedere ca probabil sute de mii de persoane si companii colaboreaza in prezent cu Alibaba.

In fond, pe acest site de comert online se gasesc mii de produse din aproape orice domeniu, ce pot fi achizitionate in special engros.

Leave a Reply