Spirulina sau ce inveti uneori in pauzele dintre cursuri

Astazi, in pauzele dintre cursuri, m-a abordat o colega de grupa sa-mi spuna cate ceva de spirulina. Sincer, nu ma asteptam sa aflu atat de multe, dar avand in vedere ca tipa are deja un magazin naturist, cu siguranta n-ar fi trebuit sa am surprize.

Daca va intrebati, uitati mai jos notitele mele sau mai bine zis, ce am retinut despre spirulina:

O alga marina deosebit de benefica pentru sanatatea organismului este spirulina.

Aceasta are un continut foarte ridicat de betacaroten care combate radicalii liberi implicati in imbatranirea celulara.

Se estimeaza ca spirulina contine de zece ori mai mult betacaroten decat morcovul.

Antioxidantii pe care ii contine spirulina au rol benefic in intarirea sistemului imunitar, reducerea senzatiei de oboseala, in detoxifierea organsimului, in cresterea nivelului de energie.

Acesti antioxidanti au totodata un rol favorabil in digestie, au un rol antiinflamator si antialergic.

De asemenea, spirulina exercita un rol benefic in bolile cardiovasculare.

Spirulina este foarte bogata si in proteine, fiind recomandata persoanelor care vor sa isi mentina sau sa isi dezvolte musculatura.

Aceasta alga marina este indicata si celor vegetarieni. Circa 90% din proteinele din spirulina sunt usor de digerat, de aceea este recomandata si persoanelor care au tulburari digestive.

Spirulina se administreaza si in cazuri de malnutritie, avand efecte deosebit de benefice. Spirulina contine grasimi nesaturate si aminoacizi care ajuta la o buna functionare a organismului.

Spirulina contine de asemenea si vitamina B12, care ii stimuleaza producerea de eritrocite.

Spirulina contine fibre si fier si astfel este un remediu foarte bun pentru persoanele care vor sa scape de kilogramele in plus.

Spirulina se prezinta sub forma de pulbere, care are un gust neplacut, de aceea inainte de a o administra este de preferat sa o combini cu suc proaspat de fructe.

Bineinteles ca spirulina este contraindicata celor care au alergie la fructe si la alge marini, la cei care au febra ridicata si pentru bolnavii cu hiperparatiroidism.

Leave a Reply