De ce ne este utila o camera de supraveghere?

cameraMai toti cred ca am intalnit cazuri in care o camera de supraveghere a fost utilia, fie ca am uitat ceva intr-un loc public si imaginile ne-ar fi ajutat sa ne gasim bunurile, fie ca cineva ne-a furat ceva din masina si pe baza inregistrarilor am putea identifica faptasul, etc. Acestea sunt doar cateva din cazurile care o camera poate fi utila. Un exemplu poate fi vazut si inregistrarea din linkul de youtube https://www.youtube.com/watch?v=6PiZpjeuIvk , probabil ca in lipsa acestui videoclip proprietarul n-ar fi stiut niciodata ca cineva a umblat la masina lui si ca un bun de al sau a fost furat.

Sunt si persoane care contesta camerele de supraveghere, dar daca stam sa ne gandim mai bine, atata vreme cat nu facem nimic rau, cu ce ne-ar afecta acest lucru ? Probabil ca personajul din videoclipul prezentat mai sus clar uraste faptul ca a fost filmat si e normal ca din punctul lui de vedere sa nu fie utile.

Haideti totusi sa nu luam in calcul utilitatea fimarii doar pentru victima sau faptas, sa luam in calcul si un tert, ganditi-va daca proprietarul masinii ar fi fost la spalatorie, s-ar fi intors acasa si nu ar fi vazut aceea filmare, ar fi putut sa se gandeasca ca cei de la spalatorie i-au luat ceva din masina? Da, mai mult ca sigur ar fi fost unul din gandurile lui. In aceasta varianta este posibil ca cel de la spalatorie sa se bucure de imaginile surprinse, astfel poate sa isi demonstreze nevinovatia, iar proprietarul poate urmari persoana cu adevarat vinovata.

Personal, ca un simplu cetatean, consider ca pentru mine sunt utile aceste lucruri si ca imi aduc mai multa siguranta, fie ca vorbim despre camerele de supraveghere de pe strada sau cele de acasa, consider ca acestea sunt puse pentru a ma proteja mai bine de persoanele rau intentionate si astfel stau mai linistit. Desigur aceasta este doar o parere si fiecare este liber in a avea dreptul la parerea lui.

Leave a Reply