Sfaturi noi pentru un somn odihnitor

Probabil te intrebi cum poti sa dormi bine si sa combati odata pentru totdeauna insomnia, nu? Ei bine, am sa iti dau niste sfaturi noi si utile pentru a avea mereu un somn odihnitor.

Pentru a te simti bine, in primul rand, trebuie sa dormi bine. De aceea, personal consider ca acest aspect este foarte important in viata fiecarui om, la orice varsta si indiferent de ocupatie.

Sfaturi noi

Atunci cand apar primele semne, adica incepi sa casti sau pleoapele ti se inchid, este momentul prielnic! Nu trebuie sa pierzi timpul, ci trebuie sa te pregatesti imediat de culcare.

De asemenea, nu uita ca este foarte important sa iti educi creierul, astfel incat, daca nu ai facut asta deja, realizeaza-ti un plan de somn pe care sa il respecti. Primul lucru pe care nu trebuie sa il treci cu vederea: culcarea la ore regulate.

Pentru a nu iti concetra atentia spre alte lucruri, este necesar sa inchizi cam orice ecran imediat dupa ce te-ai pus la somn. Nu trebuie sa te necajeasca ecranele tabletelor, telefoanelor sau a calculatoarelor. Este recomandat ca dupa ce te-ai bagat in pat, in camera sa fie intuneric complet.

Dimineata, nu uita sa iti aerisesti camera in care obisnuiesti sa dormi. Vei observa dupa aceea ca somnul va deveni mult mai odihnitor.

Incepand de dupa-amiaza si pana sa te bagi in pat, e recomandat sa nu mai consumi Cola, cafea sau ceai negru.

Sistemul digestiv si somnul nu fac de obicei echipa buna. De aceea, daca vrei sa dormi bine peste noapte, evita cinele mult prea pline. Daca tolerezi produsele lactate, poti bea o cana cu ceai sau poti consuma o salata de legume. De regula, la ultima masa nu ar mai trebui sa mananci carne rosie sau carne grasa.

Bineinteles, oricine stie ca activitatea fizica de peste zi este foarte importanta pentru un somn odihnitor. Nu dau numai eu acest sfat, ci il dau si nutritionistii sau chiar antrenorii de fitness. Totusi, fereste-te sa faci miscare intensa inainte de culcare deoarece acest lucru iti poate perturba programul de somn.

Si ca ultim sfat pe care nu o sa-l gasesti oriunde, daca ai posibilitatea, alege sa renunti treptat la lumina in camera inainte sa te culci. Pentru asta poti cumpara un bec special.

Leave a Reply