Balcon Providential. Pardon, prezidential!

De mic mi-am dorit sa devin… presedinte! Nu stiu de ce, dar mi-am dorit sa devin presedinte numai pentru a demara un plan care sa infrumuseteze absolut toate casele vechi care inca mai exista pitite pe undeva prin colturile marilor orase.

Si sa stiti ca planul meu nu e unul foarte naiv, avand in vedere ca si acum in cred in el. De ce? Pentru ca de obicei, in acele case care stau sa cada, locuiesc batranei de 80-90 ani care probabil nu au posibilitatile financiare necesare pentru a-si infrumuseta caminele. Eu vreau sa le infrumusetez viata si de aceea, in caz ca voi ajunge presedinte, voi incepe un proiect dedicat de reamenajare a caselor vechi din marile orase ale Romaniei. ­čÖé

Probabil nici nu va imaginati cate sunt, dar va spun ca in Cluj, Sibiu sau Timisoara exista cartiere imense, unde se gasesc numai astfel de case, pe langa care cei mai multi dintre noi trecem nepasatori. Dar de ce sa lasam asta asa, avand in vedere ca putem lua exemplul oficialitatilor din Franta sau Marea Britanie, care, avand un proiect bine pus la punct si cu o finantare pe masura, au reusit sa transforme asa-zisele „cartiere rau famate” in adevarati magneti pentru turisti? Cum au reusit asta? Prin ajutorul tuturor, astfel incat oamenii care vindeau droguri la colt au fost incurajati sa sustina concerte de muzica jazz sau hip-hop, cersetorii au devenit brusc niste artizani desavarsiti ale caror lucrari sunt cautate acum de cei mai indepartati turisti. Si exemplele pot continua.

In Romania insa, consider ca situatia nu e atat de dificila. Trebuie doar sa gasim o companie care sa finanteze un asemenea proiect si sa ne implicam mai apoi cu totii. Eu as paria pe Provident, o institutie financiara nebancara destul de intelegatoare cu problemele oamenilor de zi cu zi. De ce spun asta? Pentru ca Provident ajuta persoanele nevoiase din Romania inca din 2006. Oferta lor de credite rapide este atat de cunoscuta in tara noastra incat nu mai are nevoie de nicio prezentare! Agentii companiei sunt mereu prietenosi, astfel incat e destul de usor sa obtii un imprumut in cel mai scurt timp posibil.

Ca si conducator, nu doar ca as incepe un proiect de reabilitare a caselor vechi din orasele Romaniei cu sprijinul celor de la Provident, ci m-as inscrie chiar eu pe lista celor care vor sa isi infrumuseteze daca nu casa, macar balconul propriei locuinte. Si pentru a arata ca merit, atasez o fotografie care, asa cum spune si un vechi proverb chinezesc, face cat 1000 de cuvinte.

din fata

E drept, n-as avea nevoie decat de vreo 500 lei pentru reamenajarea balconului, bani pe care poate sa-i obtina oricine de la Provident daca are are la indemana un act de identitate, o dovada de venit si un cont bancar. Optional, trebuie sa faca si dovada unui asemenea balcon! ­čśÇ

Dupa ce termin cu balconul, promit sa ma apuc si de restul locuintei, dar si de gradina din spatele ei. Nu de alta, dar vad ca altii mi-au luat-o inainte:

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *