Plita cu inductie devine optiunea numarul 1 cand dorim sa preparam o noua reteta

gatire pe plita cu inductieDaca alegem o plita electrica incorporabila pentru preparea mancarilor noastre zilnice putem beneficia de numeroase avantaje. Unul dintre acestea il reprezinta faptul ca o astfel de plita incorporabila are un design extrem de placut.

De altfel, o alta noutate este si faptul ca se poate seta temperatura dorita la oricare zona de gatit a plitei respective.

Totodata, dupa ce am terminat prepararea mancarii, oprirea plitei se va produce automat.

Un alt beneficiu major pe care il confera o plita electrica consta in consumul redus de energie electrica, in conditiile in care prezinta un randament net superior in fata celor care functioneaza pe baza de gaz.

Pe de alta parte insa, functionarea plitelor electrice presupune un cost mai mare in comparatie cu cel al plitelor incorporabile pe gaz.

Zona de gatit de pe o plita electrica va continua sa aiba o temperatura ridicata pentru o perioada destul de mare de timp dupa terminarea prepararii mancarii, iar acest lucru ar putea determina aparitia unor leziuni, in special daca sunt copii prin preajma si acestia vin in contact cu zonele respective.

Un alt lucru care te-ar putea dezavantaja in cazul plitelor electrice este timpul mai mare de care ai nevoie pentru prepararea alimentelor in comparatie cu plitele care functioneaza pe gaz.

De regula, plitele electrice sunt indicate persoanelor tinere care nu gatesc in mod frevent acasa.

In momentul de fata, din punctul nostru de vedere, plita electrica cu inductie ramane cea mai inspirata alegere. In acest caz plita functioneaza tot prin intermediul curentului electric.

La plitele cu inductie insa, schimbul de caldura se produce in momentul in care vasul pus pe suprafata de gatit vine in contact cu aceasta. Oalele in care se va gati mancarea trebuie sa fie confectionate neaparat din materiale feroase sau cel putin din otel.

Mai trebuie mentionat faptul ca in grosimea plitei cu inductie este inserat un dispozitiv electromagnetic, care in momentul cand am pus oala pe plita va induce energia necesara pentru a produce schimbul de caldura.

Randamentul energetic in cazul plitei cu inductie este net superior plitei electrice sau celei pe gaz si prin urmare presupune un pret mult mai mic raportat la consumul de energie electrica.

Un alt avantaj al acestui tip de plita consta in reducerea semnificativa a timpului de gatit.

In plus, este conferit un grad ridicat de siguranta deoarece plita se raceste numai in momentul in care s-a terminat procesul de gatire si oala a fost ridicata de pe plita.

Cu toate acestea, plitele cu inductie presupun ca persoana ce urmeaza sa le achizitioneze sa dispuna si de un buget consistent.

Daca gatesti acasa destul de des si doresti sa nu irosesti mult timp cu aceasta operatiune, atunci alegerea unei astfel de plite este un lucru extrem de benefic, numai ca trebuie sa ai in vedere pretul dublu sau uneori triplu pe care il au plitele cu inductie in comparatie cu celelalte doua tipuri enumerate mai sus (cele electrice si cele pe gaz).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *